(foto) O gheretă cu două etaje, zărită pe terenul din parcul Afgan. Ceban: De ce nimeni nu se întreabă în baza căror acte activează

Epopea instalațiilor ilegale din zona parcului Afgan continuă. O gheretă cu două etaje a fost zărită astăzi pe același teren privat din parcul Afgan. 6 procese verbale au fost întocmite astăzi de oamenii legii celor care vând ilegal pe teritoriul privat de lângă parcul din strada M. Costin, anunță Ceban care se întreabă „în baza căror acte activează” unii.

Foto: fb/IonCeban

„De ce nimeni nu se întreabă în baza căror acte activează toată lumea?

6 procese verbale au fost întocmite astăzi de oamenii legii celor care vând ilegal pe teritoriul privat de lângă parcul din strada M. Costin. Cei de acolo amplasează gherete cu două etaje, dar fără notificarea direcției de profil și activitatea lor este contrar legii. Asta înseamnă că ei nu au dreptul să vândă, dar nici nu pot emite bonul de plată.

Repet! În anul 2003 CMC a oferit cu titlu gratuit terenul respectiv sub pretextul de a fi construită o biserică. Excrocheria fără margini a fost după, când terenul a fost vândut de câteva ori pentru a fi utilizat în alte scopuri. 

Precizez! Nimeni nu avea intenții de a interveni până nu s-a început încălcarea legii de către proprietar. Acesta sfidează legea și activează după bunul său plac.

Pe acel teren a construit fără acte permisive un fel de „Centru comercial” în aer liber făcând abuz și încălcând legea prin amplasarea ilegală a tot felul de gherete. Vom acționa conform tuturor normelor legale, vom ridica toate documentele pentru a face dreptate”, a scris Ceban într-o postare pe facebook.

Cameramanul primăriei a fost agresat ieri de către proprietarul terenului de lângă parcul Miron Costin, în timp ce muncea. Acesta a înregistrat momentul, iar primarul capitalei a făcut publice imaginile. Edilul capitalei menționează că doar 3 din cele 8 unități de comerț din zona respectivă au primit notificare pentru a activa.

În parcul de pe strada Miron Costin din sectorul Rîșcani al capitalei, pe terenul, proprietate privată, ce este destinat pentru construcția unui lăcaș sfânt, au apărut diverse unități de comerț ambulant. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban, care spune că toate aceste gherete trebuie evacuate.



Pub