03:11:19 18.04.2024
Stiri

Sergiu Sîrbu a fost ALUNGAT din nou de la ședința Consiliului Suprem de Securitate: „Aceste ședințe nu sunt altceva decât o farsă de doi bani, iar deciziile care se iau nu valorează nicio ceapă degerată”. Cum a argumentat Maia Sandu

Actualitate 13.04.2021 16:53 Vizualizări2375 Autor: Ziarul National
Sergiu Sîrbu a fost ALUNGAT din nou de la ședința Consiliului Suprem de Securitate: „Aceste ședințe nu sunt altceva decât o farsă de doi bani, iar deciziile care se iau nu valorează nicio ceapă degerată”. Cum a argumentat Maia Sandu


Președintele Maia Sandu i-ar fi cerut astăzi președintelui Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică din Parlament, Sergiu Sîrbu, să părăsească ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), deoarece deputatul ar avea un conflict de interese legat de piața asigurărilor, subiect discutat astăzi la Președinție.

„CSS s-a întrunit astăzi într-o nouă ședință de formă. Culmea este că și de această dată au fost călcate în picioare legea și normele statutare. În calitate de președinte al Comisiei parlamentare securitate și ordine publică și membru din oficiu al CSS, am fost invitat să particip la ședință și mi-a fost prezentată ordinea de zi. Era vorba despre două subiecte — situația pe piața financiar-nebancară și criza de la Calea Ferată din Moldova. Am considerat necesar să propun includerea a încă unui subiect pe ordinea de zi, cel privind răpirea judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, care a provocat un mare scandal, inclusiv la nivel internațional. N-am apucat să particip, însă, la discuții, deoarece președintele Maia Sandu mi-a cerut să părăsesc ședința, invocând același motiv stupid, adică un presupus conflict de interese legat, de această dată, de piața asigurărilor”, a scris Sergiu Sîrbu pe Facebook.

Deputatul Platformei „Pentru Moldova” susține că nu poate fi vorba de niciun conflict de interese și că e gata să declare acest lucru pe propria răspundere și sub răspundere penală, dacă este necesar.

„Am întrebat-o pe Maia Sandu, de asemenea, dacă are vreun act din partea ANI prin care să fie stabilită această neconcordanță. Bineînțeles, așa ceva nu există. I-am transmis doamnei Sandu că înțeleg foarte bine că face acest lucru din răzbunare și din cauză că avem viziuni politice diferite și că, dacă mi-ar fi invocat acest argument, ar fi fost mult mai credibilă și poate aș fi fost dispus să-l accept. Dar faptul că invocă inepții și recurge la tertipuri juridice nu-i face față poziției în care se află. Am decis, așadar, să plec de la această ședință și, probabil, voi refuza, în semn de protest, să particip și la cele viitoare. În primul rând, acestea nu sunt altceva decât o farsă de doi bani, iar deciziile care se iau nu valorează nici cât o ceapă degerată și nu au nimic în comun cu rolul și menirea acestei instituții. Apropo de cazul Ceaus. Dacă vreți să știți ce s-a decis: Maia Sandu a spus că, la finalul ședinței CSS, va fi audiat doar cineva de la Ministerul Afacerilor Interne. De râs, dacă n-ar fi de plâns”, a mai scris Sîrbu pe rețelele de socializare.

De menționat că aceasta este a doua oară când Sergiu Sîrbu nu este primit la ședințele CSS pe motiv că ar reprezenta interesele celor vizați în subiectele puse în discuție la acest for.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md