Patru eleve din Chișinău au lansat primul club de știință pentru tinerii din Republica Moldova

scienc

Sunt pasionate de obiectele reale și vor să-și facă o carieră în domeniul științei, pe lângă aceasta își doresc să le ofere și altor tineri posibilitatea să facă cunoștință cu frumoasa lume a acestui domeniu. Vorbim despre patru eleve din Chișinău, care au lansat primul club de știință pentru tinerii din Republica Moldova.

Tabuica Andreea, Pînzaru Valeria, Safta Patricia și Codreanu Bianca sunt eleve în clasele a X-XI-a la liceele „Prometeu-Prim” și „Socrate” din Chișinău, iar ideea de a lansa acest club le-a venit din absența unei organizații de acest tip pentru elevii din țară.

„Există un număr mare de elevi pasionați de obiectele reale la noi în republică, dar puține centre ce se axează pe ele, de aceea am decis să venim cu o soluție și am creat clubul de știință. Scopul nostru este de a le oferi tinerilor noi informații din domeniul științific, training-uri, concursuri, dar și sfaturi. Vrem să îi ajutăm să se pregătească de admiterea la medicină, olimpiade, dar și să le oferim informații interesante celor curioși. De asemenea, vrem să organizăm și study sessions, unde elevii pot sa facă meditații cu alți elevi olimpici”, ne-au povestit tinerele.

În perioada de carantină, fetele și-au propus să organizeze un șir de activități în instituții de învățământ: „Îi vom învăța pe elevi cum să folosească corect un microscop, le vom arăta cum se desfășoară unele experimente cu ajutorul unor oameni de știință din Republica Moldova, dar și România. La fel dorim să organizăm concursuri în mediul fizic, cu premii”, ne mai povestesc tinerele.

Activitatea clubului poate fi urmărită pe această pagină de Instagram. Acolo, tinerele vor posta diferite concursuri interactive, curiozități, dar și sfaturi utile pentru cei care vor să se bucure de reușite bune la obiectele reale.

De asemenea, tinerele încurajează elevii să le adreseze întrebări, la care vor răspunde cu drag.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente