Ce semnifică Google Doodle-ul lansat marți, 13 aprilie, și ce legătură are cu Muzeul Metropolitan de Artă

FotoJet (1)

Un Google Doodle lansat marți, 13 aprilie, sărbătorește ziua de naștere a Muzeului Metropolitan de Artă cu un carusel rotativ de obiecte din colecția muzeului din New York. Animația ar fi trebuit să apară anul trecut, pentru a coincide cu aniversarea a 150 de ani de la înființarea muzeului, dar a fost amânată, deoarece muzeul a stopat majoritatea festivităților sale, în legătură cu pandemia de coronavirus.

Lucrarea a fost produsă de designerul Erich Nagler din San Francisco, director de artă principal pentru Google Doodle, care și-a câștigat titlul „BFA” de la Parsons School of Design din New York.

El a fost inspirat de numeroasele sale vizite în galeriile muzeului și de „capacitatea acestuia de a conecta oamenii la artă de-a lungul timpului și al locului”, a declarat o purtătoare de cuvânt a „Met”.

Imaginea prezintă o redare a clădirii Fifth Avenue, care arată „pietrele de temelie” din colecția prezentată, precum Autoportretul lui Vincent van Gogh cu pălărie de paie (1887), picturile și galeriile de sculptură europene ale secolului al XIX-lea și al XX-lea, un fragment grecesc antic, din galeriile dedicate obiectelor seculare romane târzii și bizantine timpurii.

Imaginile au fost extrase din programul de acces deschis al „Met”, care include aproximativ 400 000 de fotografii cu obiecte din colecția muzeului, care pot fi vizualizate fără restricții.

Sub doodle este un link către o vizionare virtuală a expoziției aniversare „Met’s Making the Met”, 1870-2020, găzduită de Google Arts & Culture. Expoziția, care s-a închis la începutul acestui an, a demonstrat începuturile complexe muzeului, oferind același timp noi perspective modelului său istoric de colecție enciclopedic, demonstrând piese din diferite departamente.

Spectatorii pot parcurge diverse achiziții noi care au completat colecția, inclusiv creații din Asia de Est și opere de artă contemporană. Într-un interviu anterior cu privire la expoziția centenară, directorul „Met”, Max Hollein a spus într-un interviu că muzeele ar trebui să se abată de la „o singură narațiune liniară, să includă povești mai subiective; pentru a face acea complexitate mai înțeleasă și a completa aceste povești multiple și interconectate ”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente