(video) Maşină pentru James Bond, făcută în condiţii casnice!? Vezi ce i-a ieşit lui Colin Furze

Inventatorul, mecanicul şi vloggerul britanic Colin Furze revine în centrul atenţiei cu o nouă creaţie – o maşină pentru spionul James Bond, construită în condiţii casnice, dar echipată cu un număr impresionant de dotări funcționale. De exemplu poate emana flăcări şi servi drept grătar pentru carne.

https://youtu.be/mJAQ9Pt_XIE

Furze a folosit un vechi BMW Z3 ca bază pentru “mașina lui Bond”. El a echipat partea-i din spate cu mitraliere funcționale, dar încercarea de a împușca silueta din placaj a lui Stig a eşuat: s-a dovedit că armele erau montate prea jos.

Însă nu a fost să fie fără un plan B la acest capitol. Sub bara posterioară a fost montat un fel de cric cu o roată metalică amplasată transversal. Când este extinsă această instalație, cricul ridică posteriorul maşinii de la sol, iar acea roată permite mişcarea sa pentru a putea ţinti mai bine. Soluţia mai are un avantaj – se poate folosi pentru parcare laterală în spaţii înguste.

BMW-ul mai are un mic rezervor de ulei de motor cu o pompă încorporată, în timp ce arcurile din spate ale roţilor sunt echipate cu aspersoare. Stropirea cu ulei a roţilor motoare îi va permite mașinii să alunece mai ușor, ceea ce înseamnă că va putea fugi de o urmărire într-un mod mai elegant.

Sistemul care generează o perdea de fum, tradițional pentru mașinile spion, are o funcționalitate similară. Colin l-a instalat în interiorul decapotabilei, numindu-l “sistem de camuflaj intern”: dacă mașina este umplută cu fum, nimeni nu va vedea șoferul! Logic, nu? 🙂

Mai puteţi vedea cum funcţionează butonul din levierul cutiei de viteze, care este de obicei responsabil pentru evacuarea/catapultarea agentului secret cu tot cu scaunul din spatele volanului. În versiunea creatorului acestui Bond Car, la apăsarea butonului sunt catapultați doar biscuiţi din slotul unde se pun de regulă CD-uri în playerul audio.

Iar bara de protecție față include nişte aruncătoare de flăcări retractabile cu telecomandă în torpedou. Sunt capabile să genereze un jet de foc lung de câțiva metri, ceea ce este ideal pentru a găsi de la distanţă un pui la grătar.

Cu toate cele menţionate, după toate modificările, mașina a rămas pe deplin adecvată pentru utilizarea zilnică pe drumuri publice. El a cumpărat-o pentru proiect cu 4.000 de lire sterline, iar modificările făcute în doar cinci săptămâni l-au costat alte trei mii.

https://www.youtube.com/watch?v=QDoF8jwMcH0
https://www.youtube.com/watch?v=qZydcgde1Ms

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-britanic-transformat-un-bmw-e30-intr-un-jacuzzi-mobil/
https://autoblog.md/video-secretul-de-dupa-cadru-cum-era-condus-de-fapt-bmw-ul-cu-autopilot-din-al-18-lea-film-cu-james-bond/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/