/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

/VIDEO/ Ciocoi, după ședința Centrul unic de comandă a stării de urgență: „Există o rețea întreagă care oferă contra bani teste negative la COVID-19”

missing
13 aprilie 2021, ora 20:37

De la începutul stării de urgență, instituită la 1 aprilie, au fost aplicate amenzi în valoare de 4,5 milioane de lei pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID-19, dintre care 1,2 milioane de lei au fost deja achitați. Despre aceasta a anunțat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul unui briefing de presă organizat după ședința Centrului unic de comandă pentru gestionarea stării de urgență.

De la 1 aprilie și până în prezent au fost amendate circa 3 000 de persoane fizice şi peste 2 000 de agenţi economici. În context, premierul interimar a menționat că au fost depistate încălcări ale prevederilor printre care plimbările de după ora 23:00.

„În total, potrivit colegilor de la Ministerul Afacerilor Interne, au fost prescrise amenzi în valoare totală de 4,5 milioane lei dintre care 1 milion 200 de mii de lei deja au fost achitate”, a menționat Aureliu Ciocoi.

Totodată, Aureliu Ciocoi a mai declarat că pe parcursul ultimelor zile au fost întocmite 67 de procese contravenţionale pentru încălcarea orei marţiale.

„Vinerea și sâmbăta cetățenii încalcă restricțiile de a nu ieși din case între orele 23 și 5:00. Tinerii fac chefuri în aceste zile în apartamente sau vile închiriate. Tinerii se adună în special la stațiile peco. În rest pe parcursul săptămânii, începând cu duminică seara până vineri dimineaţa putem afirma că tura marţială este respectată”, a spus prim-ministrul.

Premierul interimar a menționat și cazurile de falsificare a testelor COVID-19 pentru cetățenii care doresc să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

„De la instituirea stării de urgență, 70 de mii de cetățeni au intrat în Republica Moldova, au fost depistate 122 de teste COVID-19 false, există o rețea întreagă care oferă contra bani teste negative la COVID-19. Testul costă între 50 și 100 de euro”, a punctat Aureliu Ciocoi.

Precizăm că astăzi a avut loc ședința Centrul unic de comandă a stării de urgență. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Guvernului. Mai jos urmăriți declarațiile premierului interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Centrul unic de comandă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram