/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/INFOGRAFIC/ Vaccinarea dă roade. Tot mai puține cadre medicale se îmbolnăvesc de COVID-19

missing
13 aprilie 2021, ora 22:07

În a șasea săptămână de la inițierea procesului de vaccinare în Republica Moldova, se atestă o scădere cu 75% a morbidității prin infecția COVID-19, în rândul lucrătorilor medicali. Datele sunt oferite de Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Astfel, dacă până la demararea campaniei de vaccinare, proporția lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19, din numărul total de cazuri înregistrate, era de aproximativ 12%, în ultimele săptămâni ale campaniei de vaccinare aceasta a scăzut la doar 3%.

De la începutul campaniei de imunizare împotriva COVID-19, lansată la 2 martie, s-au imunizat lucrătorii medicali – 60%, lucrătorii din domeniul educației – 24% și personalul și beneficiarii din Centrele de plasament temporar și de lungă durată – 30%.

De la începutul pandemiei, 110 lucrători medicali au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Precizăm că potrivit ultimelor date ale MSMPS, peste 67 de mii de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova. Totodată, în țara noastră a început etapa a doua de vaccinare.

Sursa: msmps.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram