/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Cele aproximativ 400 de persoane, care s-ar fi vaccinat în afara rândului, s-au ales doar cu atenționări

missing
13 aprilie 2021, ora 22:37

Cele aproape 400 de persoane despre care săptămâna trecută autoritățile au anunțat că s-ar fi vaccinat în afara rândului ori au trecut prin procedura de imunizare cu abateri, s-au ales doar cu… atenționări. Un astfel de răspuns a fost oferit, astăzi, jurnaliștilor de către Ministerul Sănătății. Responsabilii susțin că au avut discuții despre așa-zisele “mici abateri” cu toți șefii instituțiilor medicale, unde se desfășoară procesul de imunizare și că atenționările ar fi fost… dure.

Săptămâna trecută, autoritățile au anunțat că au identificat 395 de persoane care s-au vaccinat în afara rândului ori au trecut prin procedura de imunizare cu abateri. Asta, deși anterior, președinta Maia Sandu declara că numărul persoanelor vaccinate “din categoria neamuri” ar fi de două ori mai mare.

Iar de atunci, Agenția Națională de Sănătate Publică declară că alte persoane care s-au vaccinat cu încălcări nu au fost identificate. Cât despre sancțiuni, responsabilii spun că s-au limitat… doar la atenționări.

Anterior, președinta Maia Sandu declara că 688 de oameni ar fi primit prima doză de Pfizer, întrucât ar fi rude cu persoane influente sau cu cele care nemijlocit participă la organizarea procesului de vaccinare. Alte 139 de persoane ar fi angajați ai instituțiilor statului, care s-ar fi imunizat în afara etapei corespunzătoare.

Șefa statului a calificat lucrurile ca fiind rușinoase și „o dovadă de corupție” și a declarat că va sesiza Procuratura Generală. Atunci, presa a scris că, potrivit unor surse, în raionul Edineț ar fi fost imunizați, fără rând, anumiți consilieri raionali ai Partidului Socialiștilor și apropiați ai acestora.

Iar consiliera prezidențială, Ala Nemerenco, a menționat că a auzit și ea despre astfel de cazuri la Edineț, Ungheni și Chișinău. S-ar fi vaccinat peste rând și consilierii raionali din Cahul și Cantemir, fapt confirmat chiar de ei prin fotografii postate pe rețelele de socializare, iar un deputat democrat, Ion Leucă, a anunțat că s-a vaccinat la Glodeni, la invitația medicului de familie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram