image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Platforma DA solicită audierea premierului interimar în legătură cu achiziția de vaccin chinezesc

Platforma Demnitate și Adevăr solicită audierea premierului interimar, Aureliu Ciocoi, în legătură cu achiziționarea celor peste 400 000 de doze de vaccin chinezesc. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari.

„Sunt foarte multe întrebări legate de acest subiect, mai ales în contextul în care vor fi cheltuiți banii contribuabililor. Oare nu erau alte variante de achiziționare a vaccinului?”, întreabă deputatul, într-o postare pe facebook.

DADA

Totodată, deputații din fracțiunea DA solicită audierea ministrului Ion Perju în legătura cu vânzarea grâului din rezerva de stat și activitatea ilegală a carierei din Micăuți.

În Parlament este așteptat și președintele Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, cu un raport referitor la înțelegerile de cartel pe piața petrolieră și măsurile întreprinse de această instituție.

Amintim că autoritățile din RM au anunțat vineri, 9 aprilie, că au examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19, SINOVAC BIOTECH LIMITED din China, singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS).

Astfel, în urma analizei ofertei, membrii Comitetului au decis contractarea directă a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: