image
Sursa foto: Profimedia Images

Zeci de mii de hinduși se îngrămădesc să se spele de păcate în Gange; India este a 2-a cea mai afectată țară de COVID

Zeci de mii de hinduși s-au adunat luni la râul Gange pentru rugăciuni speciale, cei mai mulți ignorând total regulile de distanțare socială, în condițiile în care coronavirusul se răspândește în India cu o viteză record.

Kumbh Mela sau festivalul ulciorului este unul dintre cele mai sacre pelerinaje din hinduism. Credincioșii se adună în număr uriaș în orașul Haridwar, din nordul țării. Pelerinii fac baie în apele râului Gange, despre care cred că îi vor spăla de păcate.

Kumbh Mela se desfășoară în luna aprilie, dar anul acesta coincide cu cea mai dificilă perioadă a pandemiei în India, unde media de îmbolnăviri depășește 130.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână. Spitalele sunt copleșite de pacienți, iar experții sunt îngrijorați că urmează o perioadă și mai grea, potrivit The Independent.

Criticii premierului Narendra Modi și ai partidului său spun că festivalul a fost permis într-un moment atât de dificil pentru că guvernul nu a fost dispus să-i supere pe hindușii care sunt cei mai mari susținători ai formațiunii.

Ei compară răspunsul guvernului cu cel de anul trecut, când musulmanii indieni s-au confruntat cu un curent islamofob în creștere, după ce au fost acuzați că infecțiile au crescut după o întâlnire a unui grup misionar islamic, la New Delhi. Unii lideri ai partidului Modi și ai canalelor de televiziune indiene, care au favorizat mult timp politicile naționaliste hinduse ale guvernului, i-au etichetat pe musulmani drept „jihadiști” în martie 2020, când media de îmbolnări zilnice era de 200.

Cele 200 de milioane de musulmani din India reprezintă 14% din populație și sunt cel mai mare grup minoritar din națiunea majoritar hindusă.

Recent, guvernul a primit undă verde pentru desfășurarea unor mitinguri electorale uriașe, la care oamenii au participat fără mască.

India a depășit Brazilia și a devenit a doua cea mai afectată țară de COVID din lume

Odată cu creșterea explozivă din ultimele zile, infecțiile confirmate de India au depășit luni totalul Braziliei, devenind a doua cea mai afectată țară din lume. Statul Maharashtra, care găzduiește capitala financiară Mumbai, a înregistrat aproape jumătate din noile infecții din țară în ultimele două săptămâni.

Statul Uttarakhand, unde se află orașul pelerinajului de luni, a raportat 7.323 de cazuri noi de COVID-19 și 1.760 de decese.

Un oficial de rang înalt din acest stat, Tirath Singh Rawat, a spus săptămâna trecută că „credința în Dumnezeu va învinge frica de virus”.

Autoritățile din Haridwar spun că durata festivalului a fost redusă și că implementarea măsurilor de distanțare socială este foarte complicată. Testele rapide sunt obligatorii pentru cei care intră în zonă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: