Platforma DA cere audierea lui Ciocoi privind procurarea vaccinului chinezesc: Sunt multe întrebări pe acest subiect

Fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr cere audierea prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi în legătură cu procurarea celor 400.000 de doze de vaccin CoronaVac, produs de o companie chineză, împotriva Covid-19.

Foto:
„Fracțiunea Platforma DA cere audierea prim-ministrului interimar pe problema procurării vaccinului chinez. Sunt foarte multe întrebări pe acest subiect, mai ales în contextul că vor fi cheltuiți banii contribuabililor pe acest vaccin. Chiar nu erau alte variante?
Totodată, cerem raportul ministrului Agriculturii pe activitatea ilicită a carierei Micauți, controlată de Nichiforciuc și Andronache, precum și informația despre stocuri reale de grău în țara, care, din informația noastră, sunt la limita”, a scris Alexandr Slusari pe Facebook.


Pe 9 aprilie, în urma analizei ofertei, membrii Comitetului au decis contractarea directă a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare.

Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări,  inclusiv și în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

Până la ora actuală, CAPCS a lansat două proceduri de achiziție: negociere fără publicare prealabilă a anunțului de participare și licitație deschisă, în cadrul cărora nu a fost depusă nicio ofertă. Invitații au fost transmise producătorilor de vaccin împotriva Covid-19: Pfizer Inc, Moderna Inc, Johnson & Johnson Inc, AstraZeneca PLC, Sinopharm Group Co. Ltd, Russian Direct Investment Fund, Serum Institute of India, AstraZeneca/SK Bioscience Co.Ltd, Sinovac Biotech Ltd. și CanSino Biologics Inc.


Pub