Topul politicienilor la capitolul profesionalism, popularitate și influență: Cum se schimbă pozițiile

Compania Intellect Group a prezentat Ratingul Politic pentru luna martie 2021. Cercetarea este împărțită în două părți, prima parte este monotorizarea evenimentelor și a politicienilor care și a fost efectuată printr-un program specializat și probat și în țările vecine, iar a doua parte este o notă a politicienilor și a răspunsurilor experților la unele evenimente care au fost cele mai populare sau cele mai mediatizate. Au participat 30 de experți interni, 20 de experți externi, 22 de jurnaliști, 14 formatori de opinii, 15 persoane publice și 10 activiști. Experții au evoluat popularitatea, profesionalismul, dar și influența persoanelor publice din R. Moldova.

Foto:

La capitolul popularitatea în opinia experților de la 1 la 10 puncte, top 5 persoane au fost alese: Președinta țării, Maia Sandu este în frunte cu 8.7 puncte, pe locul doi se află liderul PSRM, Igor Dodon cu 8.3 puncte, Zinaida Greceanîi a acumulat 5.8 puncte, iar Corneliu Furculiță - 5.7 și primarul capitalei, Ion Ceban 5.6 puncte.


Iar ce ține de capitolul profesionalism în frunte este liderul PSRM, Igor Dodon care a acumulat 6.8 puncte; pe locul doi se află Vladimir Voronin cu 6.3 puncte; Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi a acumulat 6.2 puncte; Alexandru Stoianoglo 6.00; iar Președinta țării, Maia Sandu 5.9 puncte.


La capitolul influență, top cinci politicieni au fost aleși Maia Sandu cu 8.1 puncte, Igor Dodon 7.8; Alexandru Stoianoglo 5.6; Domnica Manole 5.2 și Zinaida Greceanîi 5.1 puncte. 


Cercetarea a fost elaborat în mare parte de experții din R. Moldova, dar și de experții externi cum ar fi din Federația Rusă, România, Ucraina, SUA, Belarusia, Germania, etc. 


Pub