Registrul Covid-19 Chișinău este un instrument destinat monitorizării și tratării de la domiciliu a pacienților

Registrul Covid-19 Chișinău a fost creat, de la începutul pandemiei, pentru a veni în ajutorul medicilor de familie, dar și a persoanelor care se tratează de Covid-19 acasă/ la domiciliu.

Foto: Registrul Covid-19

Registrul Covid-19 Chișinău este o platformă (site), care poate fi accesată, urmând adresa: https://covid19report.chisinau.md, de la calculator, tabletă, sau de pe telefon (smartphone).

Prin intermediul acestei platforme, medicii pot monitoriza starea pacienților, care se tratează de Covid-19 la domiciliu. Pacienții de acasă, la rândul lor, au posibilitatea să raporteze despre simptomele și starea pe care o au.

Utilizarea registrului Covid-19 Chișinău reduce numărul de vizite inutile la medic și de consultaţii cu prezentare în persoană.

Registrul Covid-19 Chișinău permite centralizarea datelor pe fiecare sector, cu evidența listelor pacienților și actualizarea/ totalizarea instantaneu a datelor. Sistemul aprofundează tehnologiile de telemedicină și digitalizarea sistemului medical.

Acest Registru este un instrument care este destinat să ușureze munca medicilor de familie din municipiul Chișinău, care sunt implicați în tratarea pacienților infectați cu Covid-19, și anume acei pacienți care sunt monitorizați și tratați de la distanță, la domiciliu.

Monitorizarea de la distanţă permite pacientului să rămână conectat cu medicul de familie dincolo de o vizită efectuată fizic la instituția medicală.

Acest site permite medicului de familie să monitorizeze schimbările legate de evoluția simptomelor clinice sau agravarea condiţiilor de sănătate prin telefonul mobil al pacientului. Aceasta permite medicului să intervină pe măsură ce starea pacientului se înrăutățește – fie prin ajustarea tratamentului, fie prin internarea pacientului în staționar.

Despre ce este Registrului Covid-19 Chișinău și cum se utilizează de către persoanele care se tratează acasă, vedeți în acest video.

Implementarea și pilotarea platformei sistemului este coordonată cu Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, iar accesul datelor se face prin intermediul serverelor iCloud din subordinea STISC. Agenția de Guvernare Electronică asigura interconecțiunea sistemelor prin M-Connect.

Acest material este elaborat în cadrul campaniei „Pentru Viață. Pentru Sănătate” din cadrul proiectului Împreună împotriva COVID-19 – Mannheim - Chișinău - Cernăuți, implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.


Pub