Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Navalny a fost transferat din…

Navalny a fost transferat din unitatea medicală înapoi în detașament. Acesta este amenințat că va fi hrănit cu forța

Opozantul rus Alexei Navalny, care a intrat în greva foamei la sfârșitul lunii martie, în colonia corecțională numărul 2 din orașul Pokrov, a fost transferat înapoi la detașamentul de la unitatea medicală, transmite Novaya Gazeta.

„Văzând severitatea grevei foamei, administrația amenință că-l va alimenta cu forța”, se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, după ce a ajuns la colonie, Alexei Navalny a slăbit 15 kilograme. Acum, acesta cântărește 77 de kilograme, iar apropiații opozantului rus susțin că medicii nu au voie să-l vadă.

Pe 5 aprilie curent, Navalny a anunțat despre deteriorarea sănătății sale. Acesta a menționat și cazuri de tuberculoză în unitatea sa din colonie.

La 2 februarie, Curtea Districtuală Simonovsky din Moscova a schimbat pedeapsa cu suspendare în cazul opozantului Alexei Navalny cu una reală în dosarul „Yves Rocher”. El a fost condamnat la trei ani și șase luni de detenție într-o pușcărie cu regim general, anunță presa rusă. Pedeapsa dictată de judecătorii ruși va exclude aproape un an pe care Navalny l-a petrecut în arest la domiciliu. Astfel, el ar urma să se afle în pușcărie doi ani și opt luni.

După ce opozantul rus Alexei Navalny a fost condamnat pe 2 februarie, de un tribunal din Moscova, la doi ani și opt luni de închisoare, mai mulți oameni au ieșit să protesteze în mai multe orașe din Rusia.

Manifestații în sprijinul opozantului rus au avut loc în mai multe orașe din Rusia, la 23 ianuarie și 31 ianuarie, care s-au soldat cu mii de persoane reținute. Au existat arestări la Moscova și Sankt Petersburg, iar pe 2 februarie, în toată țara aproape 1,5 mii de persoane au fost reținute, după condamnarea lui Navalny.

Potrivit publicației Novaya Gazeta, dosarul „Yves Rocher” a fost inițiat împotriva lui Alexei Navalny și a fratelui său Oleg în decembrie 2012 în baza unei declarații a lui Bruno Leproux, directorul general al Yves Rocher Vostok LLC (filiala din Rusia a firmei). Fraților li s-a imputat că ar fi tras pe sfoară compania de cosmetice Yves Rocher și o întreprindere de procesare ca intermediar în furnizarea serviciilor de logistică. Într-un tribunal din Rusia, în 2014, reprezentanții Yves Rocher Vostok au luat partea fraților Navalny, afirmând că, de fapt, contractul a fost îndeplinit în totalitate, iar compania nu a suferit niciun prejudiciu. Leproux, cel care a prezentat declarația împotriva lui Navalny, nu s-a prezentat niciodată în instanță și apoi a demisionat de la Yves Rocher.