Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Deputatul Alaiba sesizează PG:…

DOC Deputatul Alaiba sesizează PG: „Petru Burduja și-a depășit grav atribuțiile. Delegația Euronest nu este moșia lui privată”

După ce deputatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) Petru Burduja a transmis un demers oficial copreședinților Adunării Parlamentare a Euronest, pentru a-i informa despre faptul că delegația R. Moldova la Euronest se va abține de la un vot pe o rezoluție AP Euronest, Dumitru Alaiba, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a depus o sesizare la Procuratura Generală (PG).

Potrivit documentului, deputatul PAS solicită PG să dea o apreciere juridică faptelor comise de deputatul Petru Burduja.

Alaiba susține că Burduja și-ar fi depășit grav atribuțiile.

„Consider că deputatul Petru Burduja și-a depășit grav atribuțiile și mi-a îngrădit libertatea mea de a-mi exercita mandatul de ales al poporului. Această tentativă nu trebuie să treacă neobservată de Procuratura Generală. Este grav faptul că la indicația lui Burduja amendamentele remise de mine încă patru zile în urmă, nu au fost remise secretariatului Euronest, conform procedurii.

Delegația Euronest nu este moșia privată a lui Burduja. El nu are niciun drept să-mi limiteze atribuțiile mele de deputat, lucru pe care l-a făcut. Teoretic, termenul de prescripție pentru asemenea fapte este cam de vreo cinci ani. Cinci ani de aici încolo el poate fi deranjat pentru o ilegalitate pe care nu era neapărat să o facă. Chiar dacă Procuratura nu se va mișca azi, ea se va mișca ceva mai târziu”, a spus Alaiba într-o postare pe Facebook.

Foto: Facebook/ Dumitru Alaiba

Luni, 12 aprilie, deputatul PSRM Petru Burduja a transmis un demers oficial copreședinților Adunării Parlamentare a Euronest, pentru a-i informa despre faptul că delegația R. Moldova la Euronest se va abține de la un vot pe o rezoluție AP Euronest.

Anterior, deputatul PAS Dumitru Alaiba a spus într-o postare pe Facebook că rezoluția vizează „crearea unui nou impuls pentru integrarea europeană în cadrul strategiei UE pe termen lung privind Parteneriatul Estic și la recuperarea, reziliența și democratizarea în continuare în perioada post COVID-19″.