02:59:52 25.04.2024
Stiri

Soția și mama primarului de Chișinău, VACCINATE cu Pfizer înaintea medicilor? Răspunsul responsabililor din domeniul sănătății de la Primăria Chișinău

Actualitate 12.04.2021 13:48 Vizualizări3217 Autor: Ziarul National
Soția și mama primarului de Chișinău, VACCINATE cu Pfizer înaintea medicilor? Răspunsul responsabililor din domeniul sănătății de la Primăria Chișinău


Tatiana Taulean, soția primarului de Chișinău, Ion Ceban, dar și mama acestuia, Eugenia Ceban, ar fi fost vaccinate recent cu Pfizer, înaintea cadrelor medicale.

Cel puțin, așa susține consilierul municipal din partea Partidului Liberal (PL), Ion Cebanu.

„Există informații că mama și soția primarului de Chișinău s-au vaccinat cu Pfizer fără rând câteva zile în urmă! Adică, regulile sunt pentru alții, nu și pentru familia conducătoare? Asta miroase a bădărănism, lipsă de respect și abuz. Tovarășe socialist, te invit să spui adevărul”, a scris Cebanu pe Facebook sâmbăta trecută, adăugând că fracțiunea PL din Consiliul Municipal Chișinău cere convocarea consiliului în mod de urgență, formarea unei comisii de anchetă și verificarea modalității de vaccinare a populației municipiului Chișinău.

Contrar tradiției de a reacționa rapid la acuzații care îl vizează, primarul Ion Ceban, care nu s-ar fi vaccinat și el din cauza faptului că a fost bolnav recent de COVID-19, nu a comentat deloc această informație timp de două zile. Ceban a evitat acest subiect și în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie.

CITIȚI și Vaccinul „Pfizer” a ajuns pe la „NEAMURI”. Maia Sandu: „Voi depune o sesizare de investigare la Procuratură pe acest caz”

Ziarul NAȚIONAL i-a solicitat primarului Ion Ceban, în prima jumătate a acestei zile, un comentariu vizavi de aceste acuzații, însă nu am primit deocamdată niciun răspuns, deși a văzut întrebările noastre.

Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, ne-a spus că a auzit și ea astfel de informații, dar „nu am listele” cu persoanele vaccinate.

„Eu nu am așa date. Domeniul sănătății i-a fost transmis spre coordonare lui Boris Gîlca”, a declarat Tatiana Bucearschi pentru Ziarul NAȚIONAL.

Șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlca, a avut același răspuns - lipsa accesului la astfel de date.

„Eu nu cunosc despre asta. Dacă acest lucru a avut loc, verificați. Noi nu avem acces la astfel de date”, ne-a spus Gîlca.

Ziarul NAȚIONAL va reveni cu răspunsul primarului general la aceste acuzații.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md