fbpx

Țara care a vaccinat anti-COVID aproape 93% din populația adultă în doar 16 zile

Bhutanul a lansat o campaniei de vaccinare rapidă ce dus la imunizarea a aporpare toată populaţia adultă în doar 16 zile. Micul regat himalayean afalt între India şi China a vaccinat aproape 93% din populaţia sa adultă din 27 martie. Raportat la întreaga populaţie, ţara a vaccinat 62% din cei 800.000 de locuitori ai săi, relatează Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lansarea rapidă a campaniei de vaccinare pune micuţa naţiune chiar în spatele ţării insulare Seychelles, care a vaccinat 66% din populaţia sa de aproape 100.000 de oameni, relatează AP.

Bhutan a primit primele 150.000 de doze de vaccin AstraZeneca din India vecină în ianuarie, dar dozele au fost distribuite începând cu sfârşitul lunii martie pentru a coincide cu date de bun augur în astrologia budistă.

Prima doză a fost administrată unei femei născute în Anul Maimuţei, însoţită de cântări şi rugăciuni budist.

Dr. Pandup Tshering, secretar la Ministerul Sănătăţii, a declarat că încă se administrează doze celor care nu au putut fi vaccinaţi în perioada campaniei şi că ţara are suficiente doze pentru a acoperi întreaga populaţie.

Bhutan a înregistrat 910 infecţii cu coronavirus şi un deces COVID-19 până acum. Ţara are o carantină obligatorie de 21 de zile pentru toate persoanele care sosesc în ţară. Toate şcolile şi instituţiile de învăţământ sunt deschise şi sunt monitorizate pentru respectarea protocoalelor COVID19.

Bhutan este ultimul regat budist rămas în Himalaya. Dar ţara a trecut de la o monarhie absolută la o monarhie democratică, constituţională.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button