‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleWebinar: Cum beneficiezi de finanțe pentru dezvoltarea afacerii în cadrul PARE 1+1

Webinar: Cum beneficiezi de finanțe pentru dezvoltarea afacerii în cadrul PARE 1+1

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Despre programul PARE 1+1 se vorbește de mai mult timp, prin intermediul diferitor articole au fost prezentate condițiile de accesare, dar și istoriile celor care au reușit să dezvolte afaceri.

Cu toate acestea, migranții și nu doar, rămân cu anumite neclarități, iată de ce în cadrul webinarului AgriCOOL, am invitat reprezentantul ODIMM ca să răspundă la întrebările potențialilor beneficiari.

La webinar s-au conectat mai multe persoane interesate de posibilitățile pe care le oferă programul, dar și un beneficiar care a povestit despre afacerea pe care a fondat-o cu suportul financiar primit de la ODIMM.

Olesea Frunză, șef Direcția finanțare pentru start up, a menționat că ODIMM dezvoltă mai multe programe de suport pentru afaceri, inclusiv pentru antreprenori, cei care doresc să inițieze sau să dezvolte o afacere. 

„Programul PARE 1+1 are deja un istoric, fiind unul dintre primele programe dezvoltate de ODIMM. Pe parcusrul anilor s-a constatat că este o practică foarte bună. Scopul principal al acestui proiect este de a aduce lucrătorii migranți acasă, fiind deja prelungit de 3 ori și în acest an ar urma să se încheie. Dar suntem siguri că va fi prelungit, pentru că rezultatele înregistrate ne arată eficiență. Este posibil că vor fi introduse modificări de criterii. Cu toate acestea resurse financiare pentru acest an au fost alocate, iar persoanele interesate pot depune dosarele pentru participare la acest program”.

Alte detalii despre program vedeți în video de mai jos.

58% din contractele de finanțare semnate în cadrul programului PARE 1+1 sunt pentru afaceri în domeniul agricol.

‹ adv ›

Olesea Frunză a mai adăugat că antreprenorii au dreptul să beneficieze de toate programele și proiectele de suport atât din cadrul ODIMM, cât și cele existente în țară, cu condiția că se respectă limitele impuse de cei care oferă suport financiar și legea de minimis, care prevede că pe parcursul a 3 ani nu se poate beneficia de mai mult de 2 mln de lei grant din partea statului. 

Vasile Niculiță este unul dintre antreprenorii care cu suportul oferit a dezvoltat o afacere care se ocupă cu creșterea legumelor. 

„Acum 3 ani m-am întors de peste hotare și am decis să-mi deschid propria afacere. Atunci încă nu eram sigur ce afacere, dar după ce am urmat cursurile de instruire m-am determinat care va fi domeniul în care voi activa. Astfel, cursurile au avut un impact pozitiv asupra mea, pentru că am reușit să învăț foarte multe despre ce înseamnă de fapt o afacere pornind de la contabilitate, plan de afaceri, gestionare, ș.a. Îndemn pe cei care se gândesc la o afacere să încerce și să se informeze”.

Participanții la webinar au adresat întrebări legate de modul de depunere a dosarelor, sume disponibile și domenii în care se pot iniția afaceri. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›