image
Sursa foto: dspbv.ro

Centrul pentru Achiziții Publice în Sănătate anunță că au loc negocieri directe cu marii producători de vaccinuri anti-COVID

Un lot de 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, din China va fi contractat direct de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate. Anunțul a fost făcut de Ministeru Sănătății, în urma ședinței Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19. Potrivit autorităților producătorul chinez este singurul care a răspuns solicitărilor Centrului.

Ministerul Sănătății afirmă că Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări, între care Turcia, Chile, Singapore, Ucraina şi Thailanda. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius. Până în prezent, Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a lansat două proceduri de achiziție: negociere fără publicare prealabilă a anunțului de participare și licitație deschisă, în cadrul cărora nu a fost depusă însă nicio ofertă. Invitații au fost transmise tuturor producătorilor de vaccin împotriva COVID-19. Autoritățile spun că negocierile directe continuă. Potrivit Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, autoritățile ar urma să ofere 70 de milioane de lei pentru achiziționarea celor 400 de mii de doze de vaccin, adică 175 de lei pentru o doză. Vaccinul trebuie să aibă un profil înalt de siguranță și eficacitatea mai mare de 60%.

Noutăţile partenerilor

comentarii: