Simona Halep riscă amenzi substanțiale în urma retragerilor dese de la turneele WTA

Simona Halep (29 de ani, numărul 3 WTA) are un start de an presărat cu accidentări. Constănțeanca a participat la doar trei turnee și are emoții în privința pregătirii sezonului de zgură, informează digisport.ro.

Foto: Sportbox

Sportiva din România a declarat forfait înaintea competițiilor de la Doha și Dubai și s-a retras de la turneul WTA de la Miami, din cauza unei accidentări la umăr. Mai mult, Halep a anunțat că nu poate ajuta echipa României, la meciul de FED Cup contra Italiei. Aceste retrageri dese îi pot aduce amenzi substanțiale din partea WTA.

„O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional”, spune regulamentul WTA.

Amenzile stabilite de WTA:

  • retragere turneu WTA 250 - amendă de 5.000 de dolari
  • retragere turneu WTA 500 - amendă de 7.500 de dolari
  • retragere turneu WTA 1000 Non-Mandatory - amendă de 10.000 de dolari
  • retragere turneu WTA 1000 Mandatory - amendă de 20.000 de dolari

Halep și-a anunțat prezența la întrecerea de la Stuttgart, în perioada 19-25 aprilie, însă participarea sa la competiția din Germania este sub semnul întrebării. Accidentarea la umăr a împiedicat-o să se pregătească în ultimele două săptămâni și nu este exclus ca Simona Halep să spună „pas” și acestui turneu.

În locul Simonei Halep, Monica Niculescu, noul căpitan al echipei de FED Cup a României a convocat-o pe Gabriela Ruse (166 WTA) pentru barajul cu Italia. Echipa României va fi formată din Patricia Ţig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA), Monica Niculescu (174 WTA la simplu şi 55 WTA la dublu) și Gabriela Ruse (166 WTA).



Pub