(video) Akio Toyoda a fost desemnat Persoana Anului 2021 în industria auto

Carismaticul şef al Toyota Motor, Akio Toyoda, a fost desemnat cu distincția Persoana Anului 2021 în lumea/industria auto de către organizatorii concursului World Car Awards. În opinia juraţilor, managerul care peste câteva zile va împlini vârsta de 65 de ani, a meritat-o cel mai mult.

https://youtu.be/jBEPQMvGugw

World Car Awards nu acordă doar premii autovehiculelor (în special titlul World Car of the Year), ci și persoanelor care au influențat cel mai mult dezvoltarea industriei de unde provin ele. În 2021, un juriu format din 93 de jurnaliști internaționali l-a numit pe președintele Toyota – Persoana Anului.

Șeful gigantului japonez a fost lăudat pentru acțiunile sale eficiente în criză. El a reuşit să mențină profitabilă Toyota în fața pandemiei de COVID-19, protejând astfel locurile de muncă şi angajaţii săi din întreaga lume.

Sub conducerea sa, juriul a declarat că producătorul auto a reușit să-și mențină calmul în perioadele dificile și dezvoltarea continuă în era mașinilor conectate, autonome și electrice. În plus, Toyota Motor a început construcția unui oraș inteligent și durabil în Japonia numit Woven City.

În același timp, Toyoda este pasionat de mașini și petrece mult timp pe pista de curse ca pilot activ, lucru care la fel s-a dovedit a fi important pentru al său CV şi pentru juraţi.

“În numele tuturor celor 360.000 de membri ai echipei Toyota din întreaga lume, vă mulțumim pentru această onoare extraordinară! Cu toate acestea, dacă nu vă deranjează, aș dori să schimb acest premiu de la Persoana Anului la Oamenii Anului, deoarece este un efort colectiv al tuturor angajaților noștri, comercianților cu amănuntul și furnizorilor din întreaga lume care au făcut cu adevărat Toyota ceea ce este astăzi! Și eu, la rândul meu, nu aș fi putut fi un CEO mai norocos… sau mai recunoscător.

Aș dori, de asemenea, să mulțumesc și să recunosc contribuțiile întregii industrii auto. Aici la Toyota suntem foarte norocoși că am reușit să protejăm angajarea membrilor echipei noastre în timpul pandemiei și să ne continuăm munca pentru a răspunde provocărilor viitoare ale industriei noastre. În calitate de companie, suntem dedicați să oferim mobilitate tuturor… dar ne angajăm în egală măsură să creăm noi modalități de a sprijini bunăstarea planetei și a oamenilor de pretutindeni.

Aceasta a fost o perioadă dificilă în istoria lumii, dar ne-a amintit, de asemenea, că oamenii sunt cei mai importanți… și dacă la Toyota putem contribui cu o anumită măsură de fericire la viața lor, acesta va fi obiectivul meu nesfârșit să fac exact asta.

Vă mulțumesc din nou pentru acest premiu … și colegilor mei iubitori de mașini, ne vedem pe pistă!” a reacţionat el.

Succesul Toyota în 2020-2021 este greu de nerecunoscut. În special, compania a reușit să mențină ritmul de producție, în timp ce alţi rivali s-au văzut nevoiţi să oprească temporar liniile de producţie din cauza lipsei de microcipuri pentru componentele auto.

În plus, la sfârșitul anului 2020, Toyota Motor a ocupat primul loc în lume la vânzările de mașini și, pentru prima dată în cinci ani, şi-a depăşit principalul său concurent VW Group.

Akio Toyoda este la conducerea Toyota Motor din anul 2009. Este strănepotul fondatorului Toyoda Automatic Loom Works, Sakichi Toyoda, și nepotul fondatorului Toyota Motor Corporation, Kiichiro Toyoda. Şi-a finalizat studiile universitare în drept la Universitatea Keio din Japonia și a obţinut diploma de Master în finanțe, business şi administrare la Babson College din Massachusetts. S-a alăturat afacerii de familie în 1984.

Au existat cinci finaliști pentru acest prestigios premiu care a fost creat în 2018 pentru a recunoaște și celebra o persoană care a adus o contribuție semnificativă la industria auto globală în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020. Această contribuție ar putea include un impact semnificativ asupra mărcii/companiei sau o siguranță semnificativă, inginerie, design sau avans tehnologic.

Pe lângă câștigător, primii cinci finaliști au fost: Pratap Bose – vicepreședinte al diviziei design global al Tata Motors, Euisun Chung – președintele Hyundai Motor Group, Luc Donckerwolke – director-şef creativ la Hyundai Motor Group şi Tomiko Takeuchi – manager de program pentru MX-30 la Mazda Motor Corporation.

Beneficiarii anteriori ai World Car Person of the Year au fost Carlos Tavares, CEO al PSA Group (2020), regretatul Sergio Marchionne, CEO al FCA, președinte al CNH Industrial și președinte și CEO al Ferrari (2019), dar și Håkan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Car Group (2018).

Cmentariile sunt închise