/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Krasnoselski la Moscova: Tiraspolul are armată care este în stare să se apere

missing
11 aprilie 2021, ora 19:02

Aflat la Moscova, liderul de la Tiraspol a declarat că regiunea transnistreană dispune de forțe armate capabile de apărare, în cazul declanșării unui conflict pe Nistru. Totuși, Vadim Krasnoselski a spus că în prezent nu există pretexte pentru astfel de scenarii.

„Noi suntem un stat pacifist, nu ne gândim la război, însă noi avem armată, avem Ministerul de Interne și alte structuri de forță care sunt gată să apere suveranitatea patriei, nu vă îndoiți în asta”, a spus liderul de la Tiraspol, pe 8 aprilie, în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor ruși.

În contextul în care președinta Maia Sandu a declarat anterior că misiunea de pacificare de la Nistru trebuie să fie transformată în una civilă, iar grupul operativ al trupelor ruse trebuie să plece, liderul de la Tiraspol a spus că:

„Acest scenariu este imposibil. Ce văd politicienii în forțele de menținere a păcii? Dacă cineva vede „omuleți verzi”, o forță armată, atunci are o viziune aparte cu privire la forțele de menținere a păcii. Eu văd în aceste forțe persoane care păstrează pacea și liniștea pe pământul nostru, cei care nu permit moartea civililor, cei care creează o platformă pentru viitoarele negocieri “, a subliniat Vadim Krasnoselski.

Amintim că zilele în care liderul de la Tiraspol s-a aflat la Moscova au coincis cu cele ale președintelui Partidului Socialiștilor. Igor Dodon a evitat să spună însă dacă s-a intersectat sau nu cu Vadim Krasnoselski.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram