image
Sursa foto: Agroexpert

VIDEO // De șapte ani, un profesor de muzică din satul Colibași dezvoltă o afacere cu prepelițe

Profesor de muzică de aproximativ trei decenii, un locuitor din Colibași, raionul Cahul, are o mică fermă de păsări. Pe lângă faptul că predă lecții elevilor din sat, de șapte ani, Zahar Cojan, crește prepelițe. Cum îi reușește să combine pedagogia cu îndeletnicirea de suflet, vedeți în reportajul care urmează.

Într-o mică fermă de câțiva metri pătrați, profesorul de muzică, Zahar Cojan, crește trei generații de prepelițe.

„Aici avem niște pui mici. Astăzi au cinci zile. La această vârstă ei ne-au dat de înțeles că vor să trăiască. De aici încolo mortalitate nu mai trebuie să avem."

Fiecare generație este repartizată în funcție de vârstă.

„Aici avem niște tineret care are 15 zile. În 30-40 de zile ele se duc la sacrificare. Undeva la 38-40 de zile ele încep a da ouă", ne spune profesorul.

În ultima secțiune sunt prepelițele mature, care produc ouă și sunt gata pentru a fi sacrificate.Totul a început acum șapte ani, spune profesorul de muzică. Având niște probleme de sănătate, a auzit că ouăle și carnea de prepelițe l-ar putea ajuta. A cumpărat vreo 30 de păsări și, de atunci, nu se mai satură să le înmulțească.

Nu știa mai nimic despre cum să le crească, iar primul ajutor i-a fost internetul. Acum, combină cu succes pedagogia cu creșterea prepelițelor.

„Nu știu daca voi putea vreodată să mă desparte de ele. Prepelițele iubesc muzica. Eu nu le cânt. Am un radio pe care îl pun aici și le cântă. Când cântă muzica și ele sunt altfel. Dacă cuiva asta îi pare ceva abstract, să știți că este real."

Lunar, profesorul de muzică din Colibași vinde 1500 - 2000 de prepelițe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: