O terasă din sectorul Buiucani, „apărută ca prin minune”, a fost demontată

O terasă din sectorul Buiucani, amplasată pe trotuar la intersecția străzilor Alexei Șciusev şi Sfatul Ţării a fost demontată. Primarul capitalei, Ion Ceban, spune că agentul economic a fost somat de către pretura Buiucani, iar în adresa acestuia a fost emisă o prescripţie de demolare a terasei. În rezultat, aceasta a fost demontată. „Îmi pare rău că astăzi în oraş continuă să se creadă unii „mai șmecheri” încălcând prevederile legale”, a scris edilul capitalei, într-o postare pe facebook.

Foto: fb/IonCeban

„Cazuri când terase sau gherete apar peste noapte în capitală cu ocuparea trotuarelor și spațiilor verzi! Nu merge așa și nu va merge, să înțeleagă clar toată lumea, indiferent de funcție, statut sau alte circumstanțe! Unii recurg la intimidări, alții la tot felul de prieteni care sună alți prieteni și vor privilegii. Iar în unele cazuri exagerează cu grosolănie, depășind limitele legale și ale bunului simț. Explic pentru toată lumea! Sunt reguli clar stabilite de Primăria Chișinău pentru toată lumea, în toate domeniile. Sunt licitații și proceduri legale de eliberare a schemelor de amplasare ce ține de activitatea acestora. Și pretorii trebuie să țină cont de acest lucru”, spune Ceban.

Acesta a mai adăugat că nu este împotriva agenților economici și dezvoltării economice, dar trotuarele și zonele verzi sunt pentru oameni care merg și se plimbă.

În prezent se ajustează regulamentul cu privire la amenajarea teraselor.



Pub