Noii ambasadori ai Cehiei și Italiei au prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Noii ambasadori ai Cehiei, Stanislav Kázecký, și Italiei, Lorenzo Tomassoni, au prezentat copiile scrisorilor de acreditare. Secretarul de stat Dumitru Socolan i-a primit ieri în audiență la Ministerul de externe.

Foto: mfa.gov.md

În cadrul întrevederii cu ambasadorul agreat al Republicii Cehe, Stanislav Kázecký, a fost exprimată aprecierea pentru nivelul și calitatea dialogului politic bilateral, fiind evidențiată dorința comună de păstrare a ritmului intens al cooperării moldo-cehe prin identificarea proiectelor noi de colaborare, în cadrul bilateral şi cel multilateral. Dumitru Socolan a adresat mulțumiri partenerilor cehi pentru susținerea constantă a Moldovei și a exprimat gratitudine pentru asistența tehnică și umanitară substanțială, inclusiv pentru livrarea în luna februarie curent a unui important lot de echipamente de protecție destinate instituțiilor medicale naționale.

Dialogul cu ambasadorul agreat al Republicii Italiene, Lorenzo Tomassoni, a vizat evoluția relațiilor politice în cadrul parteneriatului consolidat existent între ambele ţări, dezvoltarea, în continuare, a cooperării bilaterale în domeniile economic, cultural şi social, fiind punctată agenda acțiunilor prioritare pentru aprofundarea acestora. Interlocutorii au apreciat dinamismul investițiilor realizate de companiile italiene în economia moldovenească.

Secretarul de stat Dumitru Socolan a adresat felicitări noilor ambasadori și i-a asigurat de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în realizarea mandatelor.



Pub