Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Adoptă intelectual un copil” -…

„Adoptă intelectual un copil” – inițiativa unui profesor de matematică din România, pentru a ajuta elevii care fac lecții online

Pentru că a observat că școala online a creat o nevoie tot mai mare de pregătire mai atentă, individuală, a elevilor, profesorul Ovidiu Bădescu a găsit o soluție unică. El a deschis o rețea națională online de meditații gratuite. Deja 335 de profesori și un număr dublu de elevi din România s-au înscris pe platforma „Adoptă intelectual un copil”, scrie libertatea.ro.

Așadar, peste 600 de copii s-au înscris pe platformă ca să se pregătească la diferite materii. În formularul pe care l-au completat, copiii au spus la ce disciplină au nevoie de ajutor și, în funcție de profesorii disponibili, le-a fost alocat unul și au stabilit întâlnirile online.

Totul a pornit de la un grup de Facebook, „Mate pentru toți”, în care elevi din toată țara cereau ajutorul la rezolvarea unor probleme din temele pentru acasă. Acum, profesorul Ovidiu Bădescu speră ca până la vacanța de vară să poată dezvolta o platformă cu un algoritm care să asocieze automat un profesor elevului care se înscrie.

Ministerul Educației din România va demara în această lună programul orelor de recuperare pentru elevii care au rămas în urmă din cauza pandemiei. Orele remediale se vor ține în anumite școli și se vor face cu prezență fizică. În cazul proiectului „Adoptă intelectual un copil”, orele sunt online, dar au avantajul că pregătirea se face individual.