fbpx

video | Cum a transformat o profesoară curtea școlii într-o sală de clasă veritabilă: „Nu puteam să nu le văd zâmbetele copiilor!”

Pandemia de coronavirus a închis școlile din toate colțurile lumii, iar elevii au învățat să facă lecții online. În același timp, o profesoară din New Jersey, Statele Unite ale Americii, a venit în sprijinul elevilor, impresionând o lume întreagă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jodi Sardanis, profesoară într-o școală din New Jersey, și-a petrecut aproape trei săptămâni din vară la școală, unde a transformat curtea în clase pentru elevi, scrie digi-live.tv.

Din dorința de a crea o ”normalitate” pentru copii în timpul pandemiei de coronavirus, profesoara a construit săli de clasă în curtea școlii, pentru ca elevii să-și poată da jos măștile și să se bucure de natură.

Jodi le-a dus dorul copiilor, iar odată ce școlile au început să-și deschidă porțile, ea n-a putut să accepte ideea că elevii vor sta cu măști de protecție ore în șir.

Astfel, ea s-a pus pe treabă. A construit două săli de clasă în aer liber. Mai exact, potrivit imaginilor făcute publice pe pagina de Facebook a unității de învățământ, profesoara a așezat buturugi de copaci în curtea școlii, iar în zona respectivă a întins copertine.

„Să-i văd pe copii zâmbind, să-i aud râzând în hohote ori să-i las să respire aer curat înseamnă foarte mult pentru mine. Este o ușurare că am putut să le ofer aceste lucruri”, a povestit profesoara, potrivit Insider.

Acest lucru nu este o noutate pentru cadrul didactic în vârstă de 52 de ani, întrucât și-a dorit să scoată elevii din sălile de curs încă din anii trecuți.

Mai exact, în ultimii ani, ea și-a petrecut verile transformând curtea școlii, iar de fiecare dată a ales o temă nouă, pentru ca elevii să se bucure. Ba mai mult, unitatea de învățământ se mândrește acum o grădină bogată, cu ierburi și legume, unde elevii pot să se ocupe de îngrijirea lor.

În ajutorul acesteia au sărit și localnicii. O firmă a donat buturugile de copaci, iar câțiva oameni au ajutat la construirea copertinelor. De asemenea, profesorii au participat la vopsirea buturugilor, iar elevii au luat parte la plantarea grădinilor.

Articole asemănătoare

Back to top button