/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

/VIDEO/ Tot mai mulți moldoveni cu dublă cetățenie trec Prutul pentru a se vaccina

missing
10 aprilie 2021, ora 21:19

Între timp, tot mai mulți moldoveni cu dublă cetățenie trec Prutul pentru a se vaccina. Fluxul mai mare a început după 15 martie, când România a dat startul etapei a treia de imunizare ce ține de populația generală. Cetățenii Republicii Moldova care și-au administrat serul anti-Covid spun că au mers în România, fiind dezamăgiți de cum este gestionată campania de vaccinare la Chișinău.

Tatiana Chebac s-a vaccinat duminică la Iași. Femeia spune a mers împreună cu familia să se imunizeze, fiind dezamăgită de modul în care autoritățile de la Chișinău gestionează campania de vaccinare.

Tatiana spune că a ales să se vaccineze cu serul care era disponibil. Astfel i-a fost administrat vaccinul Astra Zeneca.

Tot cu serul Astra Zeneca, de altfel cel mai disponibil în prezent, s-a vaccinat și Sergiu Bejenari. El a mers la Iași acum o săptămână unde i-a fost administrată prima doză de vaccin. Tânărul spune că reacții adverse nu a avut, doar o durere ușoară a umărului unde primit injecția și febră musculară, reacții normale după administrarea serului. Sergiu povestește că procedura de înregistrare pe platforma online din România este destul de simplă, iar întreg procesul – bine organizat.

Un alt moldovean care a trecut Prutul pentru a se vaccina este și Rodion Gavriloi. El a mers, împreună cu prietenii într-o comună din Iași unde ia fost administrat serul Astra Zeneca. A doua doză o va face la același centru, peste două luni.

La capitolul cheltuieli, Rodion spune că a suportat doar costuri de drum.

Responsabilii de vaccinare la Chișinău afirmă că se va ști numărul celor care și-au administrat serul în România abia când se va ajunge la etapa a treia rezervată populației generale a Republicii Moldova.

Din 15 martie, în cadrul celei de-a treia etape de vaccinare în România, se pot programa și cetățenii moldoveni cu pașaport românesc. Înscrierea se poate face online, la oricare dintre cele 435 de centre operaționale de peste Prut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram