/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Prețul a scăzut cu aproape cinci lei. Boboci și pui în vânzare, la piața avicolă

missing
10 aprilie 2021, ora 22:21

Găini, cocoși, boboci și pui sunt în așteptarea cumpărătorilor, la Piața avicolă din Capitală. Comercianții dau asigurări că toate păsările sunt sănătoase, vaccinate și cu actele în regulă. Comercianții spun că seceta și restricțiile impuse de pandemie a afectat considerabil vânzările. Ca să astragă cumpărători, comercianții au scăzut prețurile cu aproape cinci lei față de anul trecut.

Acest bărbat a venit tocmai de la Ceadâr-Lunga pentru a cumpăra găini și cucoși de la piața avicolă din capitală. El spune că a făcut un așa drum lung pentru că aici ar fi mai ieftini.

Și acest domn spune că și-a planificat să cumpere în jur de 50 de păsări pentru părinții săi din localitatea Cornești, raionul Ungheni. Pentru aceasta, bărbatul și-a planificat să scoată din buzunar 800 de lei. Iar această doamnă a venit de la Bubuieci ca să cumpere pui pentru a putea pune pe masă carne naturală.

Totuși, comercianții se plâng că restricțiile impuse de autorități au redus considerabil numărul cumpărătorilor din acest an. Chiar dacă vânzările au început acum o lună, vânzătorii spun că așteaptă luna mai, atunci când, de regulă, vânzările cresc. La acest negustor, prețul pentru un pui de rasă unguresc care cântărește în jur de un kg și jumătate, este de aproximativ 35 de lei.

Și această femeie spune că vânzările merg destul de prost. De pildă ieri a vândut doar trei păsări toată ziua. La piața avicolă din capitală, puii de două luni sunt la preț de 32 de lei. Cu 40 de lei pentru o bucată pot fi cumpărați puii de două luni și jumătate. Cele mai mici prețuri au păsările care au doar câteva zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram