Principală  —  IMPORTANTE   —   Ofițerii FSB au efectuat percheziții…

Ofițerii FSB au efectuat percheziții la domiciliul redactorului-șef al unei publicații de investigații din Rusia

Foto: legal.report, imagine-simbol

Ofițerii Serviciului Federal de Securitate (FSB) au efectuat percheziții vineri, 9 aprilie, la domiciliul redactorului-șef al publicației de investigații din Rusia IStories” (Важных историй), Roman Anin, transmite Meduza.

Potrivit sursei citate, perchezițiile au avut loc în cadrul unei anchete privind încălcarea vieții private comisă de o persoană, utilizând poziția sa oficială. După percheziții, Anin și avocații lui au mers la Comitetul de anchetă. Statutul jurnalistului, deocamdată, nu a fost anunțat.

Reprezentanții publicației susțin că perchezițiile ar putea fi legate de un proces din anul 2016 depus de CEO-ul Rosneft, Igor Sechin, împotriva lui Roman Anin și a ziarului independent Novaya Gazeta. În 2016, în Novaya Gazeta a fost publicat un articol, care scoate la iveală faptul că CEO-ul Rosneft este conectat la unul dintre cele mai luxoase iahturi din lume.

Astăzi, 9 aprilie, jurnaliștii de la IStories” (Важных историй) au publicat un articol despre ofițerii FSIN din regiunea Vladimir, care continuă să avanseze în serviciul lor, în ciuda faptului că au fost acuzați de tortură și crimă. Anterior, publicația a scris și despre cum membrii familiei președintelui rus Vladimir Putin au câștigat sute de milioane de dolari din aer” și au cheltuit o avere pentru o viață luxoasă în străinătate.