image
Sursa foto: Jurnal.md//Nadejda Roșcovanu

FOTOREPORTAJ // Regretatul actor de teatru și film Boris Bechet, condus astăzi pe ultimul drum

Regretatul actor de teatru și film Boris Bechet este condus astăzi pe ultimul drum. Boris Bechet va fi înmormântat la Cimitirul Central de pe strada Armenească.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia fost depus în incinta Teatrului „Alexei Mateevici".

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

v

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Boris Bechet s-a stins din viață pe data de 6 aprilie. Pe 7 februarie, emeritul artist al poporului a împlinit 68 de ani.

Boris Bechet a fost născut în data de 7 februarie 1953, satul Vadu-Leca, raionul Telenești, R.S.S. Moldovenească. A studiat la Institutul de Arte din Chișinău în perioada anilor 1971-1975. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi a trecut la Chișinau la Teatrul poetic (azi Teatrul „Alexei Mateevici”).

Actor de mare forță dramatică, Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămâne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu „Corbii prada n-o împart”.

A fost unul din fondatorii studioului independent „Media SDB”. A jucat în filmele precum: Găsește potcoava fericirii, Ștefan, 1983, Miorița, Ungurean, 1987, Cursa, părintele Vladimir, 1988, Troița, Nicanor, 1991.

Boris Bechet a fost căsătorit cu Margareta Nazarchevici, actriță și ea la Teatrul „Alexei Mateevici”. În anul 1991 regizorul a devenit artist emerit al poporului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: