image
Sursa foto: Getty Images

Anunțul momentului în Spania: Zidane vrea să plece de la Real Madrid! Care sunt motivele antrenorului

Real Madrid a reușit o victorie entuziasmantă contra lui Liverpool, în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, scor 3-1, însă campioana Spaniei ar putea rămâne fără antrenor.

Zinedine Zidane (48 de ani) se gândește serios să o părăsească pe Real Madrid la finalul acestui sezon, în ciuda faptului că înțelegerea sa expiră în vara anului 2022.

Tehnicianul francez ar fi "epuizat fizic și mental" din cauza cerințelor foarte ridicate pe care le aduce de la sine un club de talia lui Real Madrid, scrie Mundo Deportivo, care citează Telemadrid.

Pentru Zidane ar fi a doua oară când pleacă de la Real Madrid înainte ca înțelegerea să îi expire. În mai 2018, după ce a câștigat pentru a treia oară consecutiv Liga Campionilor, tehnicianul a decis să părăsească clubul, însă s-a întors după doar nouă luni.

Real Madrid luptă în continuare pentru titlu și Champions League. Formația din capitala Spaniei ocupă locul 3 în La Liga, la trei puncte în spatele liderului Atletico Madrid, și este favorită pentru calificarea în semifinalele Ligii, după victoria cu Liverpool din tur, 3-1.

Antrenorul francez a fost întrebat de italieni despre varianta preluării lui Juventus, club pregătit în prezent de Andrea Pirlo, unde Zidane a jucat între 1996 și 2001.

”Italia este în inima mea, am petrecut cinci ani în Torino și Juventus este încă importantă pentru mine. Momentan sunt aici, vom vedea”, a spus Zidane, pentru Sky Italia, citat de AS.com.

Pregătită în prezent de Andrea Pirlo, Juventus este tot mai departe de titlu în Italia. După ce a fost eliminată din Champions League, gruparea din Torino riscă să nu cucerească niciun trofeu în acest an.

Potrivit Marca, Real Madrid îl consideră pe antrenorul în vârstă de 61 de ani un potențial candidat la înlocuirea lui Zinedine Zidane pe banca tehnică a madrilenilor.

Joachim Low nu este singurul potențial succesor al lui Zidane. În discuție ar intra și Raul care, în prezent, antrenează echipa a doua a madrilenilor.

Low are un acord valabil până la încheierea Mondialului din Qatar, însă selecţionerul a solicitat responsabililor DFB întreruperea contractului său după EURO 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: