image
Sursa foto: jurnal.md

IGP vine cu precizări referitor la audierea fermierilor: Tuturor persoanelor li se respectă drepturile, nu sunt intimidați

La sediul Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, au fost citați pentru a fi audiați în calitate de banuit, o parte dintre agricultorii care au participat la protestul din 16 decembrie 2020 din fața Parlamentului Republicii Moldova.

Astfel IGP menționează că, persoanele citate sunt audiate în cadrul cauzei penale pornită pentru Huliganism agravat și Aplicarea violenţei nepericuloase pentru viaţă sau sănătate faţă de persoana cu funcţie de răspundere.

Precizăm că, tuturor persoanelor li se respectă drepturile, nu sunt intimidați și toate acțiunile de urmărire penală sunt efectuate conform legislației în vigoare, se anunță în comunicat.

Astăzi agricultorii au declarat că în cazul în care organele de drept continuă să facă presiuni asupra participanților la protestele din 2020, aceștia în pofida stării de urgență și a lucrărilor de primăvară, vor organiza acțiuni ample de protest.

Noutăţile partenerilor

comentarii: