image
Sursa foto: GettyImages

Mesaje de condoleanțe din toată Europa după moartea prințului Philip; „Gândurile noastre se îndreaptă spre regina Elisabeta”

Familii regale și șefi de state și de guverne din toată Europa au transmis mesaje de condoleanțe după moartea prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a Marii Britanii, la vârsta de 99 de ani, transmite Digi24.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat „întristrată” de vestea morții ducelui de Edinburgh.

„Trasmit sincere condoleanțe Majestății sale regina, familiei regale și oamenilor din Marea Britanie în această zi foarte tristă”, a scris ea pe Facebook.

Regele Philippe al Belgiei a transmis reginei condoleanțe într-un mesaj privat. Suveranul și-a exprimat speranța să vorbească personal cu Regina Elisabeta a II-a când va fi posibil.

Regele Carl Gustaf al Suediei a declarat că el și Regina Silvia sunt „profund întristați de vestea morții Alteței Sale Regale, Ducele de Edinburgh”.

„Prințul Philip este un mare prieten al familiei noastre de mulți ani, o relație pe care am apreciat-o profund. Datoria sa față de țara sa va rămâne o inspirație pentru noi toți", a spus el.

Premierul irlandez Micheal Martin s-a declarat „întristat” de vestea morții prințului consort.

„Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre regina Elisabeta și spre oamenii din Regatul Unit în acest moment”, a scris el.

Primul ministru al Maltei, Robert Abela, a spus că este „întristat de pierderea prințului Philip, care a făcut din Malta casa lui, unde s-a întors atât de aici. Poporul nostru îi va prețui mereu amintirea”.

„Cu mare tristețe am aflat despre moartea prințului Philip. Fie ca sufletul său să se odihnească în pace. Îi adresez cele mai profunde condoleanțe reginei Elisabeta a II-a. Sunt alături de ea și de oamenii din Marea Britanie”, a spus președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda.

Președintele Letoniei, Egils Levits, a transmis „cele mai profunde condoleanțe ale Majestății Sale Reginei și Familiei Regale”.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă vineri. Anunțul decesului prințului consort, care avea titlul de duce de Edinburgh, a fost făcut de casa regală britanică.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: