(video) „Trebuie să ne obișnuim să fim prudenți” - mesajul angajaților instituțiilor municipale

Mai mulți angajați, care activează în cadrul instituțiilor municipale, au transmis un mesaj de responsabilizare tuturor locuitorilor Capitalei. Aceștia îndeamnă oamenii să se obișnuiască să fie prudenți, atâta timp cât virusul COVID-19 încă nu a dispărut.

Foto: „Pentru Viață. Pentru Sănătate”

Taxatoare de troleibuz, medic de familie, angajată la Î. M. „Spații verzi”, angajat la Î. M. „Regia Autosalubritate”, profesoară și asistentă socială sunt persoane care muncesc zilnic pentru traiul accesibil și sigur al chișinăuienilor. Pe timp de pandemie, aceștia sunt expuși riscului de infectare cu Covid-19, însă munca pe care o au, i-a învățat să fie responsabili și atenți la acest virus dur.


 „Ne pasă de eroii noștri - medicii, care luptă în prima linie împotriva virusului Covid-19. Ei sunt acei, care salvează vieți omenești. Ne pasă de asistenții sociali, cei care au grijă de persoanele cu nevoi sporite. Ne pasă de acei, care necontenit oferă cunoștințe și sprijin spiritual atât copiilor, elevilor, cât și părinților. Trebuie să ne pese!”, îndeamnă angajații municipali.

Responsabilii de serviciile primare din municipiu conștientizează gravitatea virusului și faptul că acesta încă nu a dispărut. Angajații îndeamnă oamenii să se obișnuiască să fie prudenți. „Covid-19 este în continuare un pericol major pentru fiecare dintre noi, pentru familiile noastre. Nu trebuie să ne relaxăm, pentru că acest virus nu iartă neglijența.”


Măsurile de protecție împotriva Covid-19 trebuie în continuare respectate, la fel, trebuie să avem grijă să nu ne expunem riscului și să nu expunem riscului oamenii dragi. Trebuie să avem grijă de rudele în vârstă, de membrii familiei care au boli cronice sau sunt la o vârstă înaintată. Având grijă de tine, ai grijă și de ei.



Situația epidemiologică în Municipiul Chișinău este una alarmantă. Evoluția infecției prin Covid-19 în Chișinău se caracterizează printr-o creștere graduală permanentă, iar prognozele specialiștilor nu sunt optimiste, urmând ca numărul de persoane infectate să fie într-o permanentă creștere, la fel, și numărul de decese.

Acest material este elaborat în cadrul campaniei „Pentru Viață. Pentru Sănătate” din cadrul proiectului Împreună împotriva Covid-19 – Mannheim - Chișinău - Cernăuți, implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Parteneri media: UNIMEDIA.





Pub