Răpirea lui Ceaus va fi investigată de o comisie parlamentară: Cine va face parte din aceasta

O comisie parlamentară va elucida circumstanțele posibilei răpiri a judecătorului ucreainean, Nicolae Ceaus. Un proiect în acest sens a fost votat astăzi de către deputați. Comisia este formată din 9 membri, fiind vorba despre Andrian Lebedinschi, Grgore Novac, Fiodor Gagauz, Alexandr Jîzdan, Vladimir Cebotari, Grigore Repesciuc, Vadim Fotescu, Oazu Nantoi și Vasile Năstase. 

Foto:

Președinte a fost ales Năstase, vice-președinte - Lebedinschi, iar secretar Novac. 

Judecătorul ar fi fost răpit acum 6 zile de un grup de bărbați. Un suspect a fost reținut, iar potrivit MAI, persoanele implicate ar fi cetățeni străini, și anume din Ucraina.

Instituțiile de stat din Ucraina nu sunt implicate în răpirea judecătorului Ceaus, iar pentru a stabili toate circumstanțele acestui caz, inclusiv, locul unde se află Ceaus, țara vecină este disponibilă să creeze un grup de lucru comun moldo-ucrainean. Despre asta a fost informat ministrul afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi, într-o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba.

Persoane asociate cu agențiile ucrainene de informații și de organele de drept ar putea fi implicate în răpirea lui Nicolae Ceaus. Cel puțin asta susțin jurnaliștii de la Rise Moldova, care împreună cu cei de la Slidstvo.Info din Ucraina, au încercat să afle detalii în legătură cu răpirea judecătorului ucrainean. În această poveste, unele dintre persoanele implicate ar fi folosit documente false pentru a traversa frontiera. 


Pub