Tudor Tutunaru, atacat cu verde de briliant, transferat astăzi la Spitalul Republican din Chișinău

Șeful CES Sîngerei, stropit cu verde de briliant de un membru PACE a fost internat la Spitalul Clinic Republican. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a SCR, Marina Zibliuc, care nu ne-a putut oferi detalii despre starea acestuia, întrucât a fost internat cu puțin timp în urmă.

Foto:

„Dumnealui a fost recent internat la IMSP SCR „Timofei Moșneaga” în secția oftalmologie, pentru examinări suplimentare și tratament”, ne-a comunicat aceasta.

Vicerpeședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost internat la Spitalul Raional Sîngerei, unde se află în stare de șoc, iar starea de sănătate a acestuia este gravă, după ce a fost atacat aseară, 6 aprilie, cu verde de briliant de un membru al PACE.

Inspectoratul de Poliție Sîngerei a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sîngerei Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant de un membru al Partidului Acasă Construim Europa, liderul căruia este Gheorghe Cavcaliuc.

Liderul  Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, spune că este o „decizie asumată” a PACE, acțiunea colegilor săi din partid de a stropi cu verde de briliant pe șeful CES Sîngerei, care s-a vaccinat împotriva Covid-19. În semn de protest față de cei„care fac abuz de funcții”, Cavcaliuc susține că și alți funcționari riscă să pățească la fel.

Liderii Platformei DA au reacționat dur după ce membrul formațiunii, vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost murdărit cu verde de briliant de către membri ai Partidului Acasă Construim Europa, în plină stradă, acuzându-l că „s-a vaccinat anti-Covid fără rând”. „Pentru ce am luptat toți acești ani? Ca să revină penalii? Uitați-vă ce fac din oameni!”, a scris deputata Inga Grigoriu pe pagina sa de Facebook. „Hienele!”, a comentat și președintele Platformei DA, Andrei Năstase. Cu o reacția a ieșit și deputata Arina Spătaru, care e din Bălți, acolo unde s-a întâmplat incidentul.


Pub