Facebook, rețeaua care îți creează vicii, dar departe de a fi cea mai populară

Facebook, ca şi orice alta reţea este destul de vicioasă, astfel, încât te ține cât mai mult cu ochii în ecran. Cu toate acestea, nu este cea mai populară rețea socială, transmite playtech.ro.

Foto: Facebook

Foarte mulți oameni care petrec incredibil de mult timp pe rețeaua socială a lui Zuckerberg și este improbabil să-i mai poți desprinde de dezinformarea, rasismul și știrile false care generează vizualizări pe platformă. În mod suspect, însă, cu această performanță impresionantă, Facebook nu mai are cei mai mulți utilizatori dintre toate rețele sociale.

Cel puțin Statele Unite, dacă nu la nivel global, pe primul loc se află YouTube.Mai mulți oameni își fac noi conturi de YouTube decât de Facebook și, mai mult decât atât, petrec mai mult timp pe serviciul de streaming. Aceasta este concluzia unui nou studiu publicat în această săptămână de către Pew Research Centre.

Deși poți vedea agregate datele în tabelul de mai jos, merită avute în vedere câteva particularităţi, inclusiv un trend remarcabil. De exemplu, în 2019, 73% dintre participanți la aceeași analiză au afirmat că folosesc deseori YouTube. Acum, același procent a sărit la 81%, o creștere remarcabilă.

Pe de altă parte, creșterea Facebook a lipsit cu desăvârșire în aceeași unitate de timp. Mai mult decât atât, rețeaua socială nu a mai atras utilizatori noi în ultimii 5 ani, cel puțin în Statele Unite. Deși realitatea ar putea fi un pic diferită în alte colțuri ale mapamondului, este foarte probabil ca și în România, de exemplu, realitatea să fi similară, dacă nu acum, atunci pe un an.

În final, Facebook continuă să fie una dintre cele mai populare rețele sociale de pe mapamond, dar această realitate se aplică în cazul celor care au deja un cont și ”nu mai pot” să renunțe la el. Cei care nu au căzut în mrejele lui Zuckerberg, nu pare să o facă prea curând. Știu foarte bine de ce și-au văzut de viața lor. 


 


Pub