(video) Peste 12 mii de copii infectați cu Covid-19, de la începutul pandemiei. Câți sunt internați astăzi în spital

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat că la moment, în R. Moldova sunt peste 12 mii de copii infectați cu Covid-19, dintre care  53% au vârsta între 11-17 ani. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă, susținut astăzi, 9 aprilie, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

Foto: UNIMEDIA

„În stare extrem de gravă avem 316 pacienți, iar 55 sunt intubați. Azi am pierdut încă 32 de cetățeni. Bănuim că tulpina britanică afectează cetățenii, în special copiii. În prezent avem peste 12 mii de copii infectați, lucru care anterior nu se întâmpla. Mai mult de jumătate dintre ei, 53% au vârsta între 11-17 ani. Și gravide sunt multe infectate, cifra este 973. Incidența calculată arată că Republica Moldova este pe locul 18 în UE, iar la mortalitate pe locul 16”, a declarat  Aureliu Ciocoi. 

Potrivit ministerului Sănătății, la moment 110 copii sunt internați în spitalele din țară, fiind diagnosticați cu Covid-19.

Mai mult, premierul interimar susține că de la anunțarea noilor reguli de CSE,  ANSP a stabilit 19 cazuri de neconformități la agenții economici. 

Am rugat colegii de la ANSP, decizia nr.1 a Comisiei prevede clar dreptul dat organelor de control să retragă licența agenților economici care nu se conformează rigorilor epidemiologice", a conchis Ciocoi.


Pub