Moldova ar putea cumpăra 400 000 de doze de vaccin Sinovac Biotech

vaccin_60266300-600×337

La ședința de astăzi a Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a fost examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19 Sinovac Biotech din China, în urma căreia s-a decis contractarea directă a 400 000 de doze de vaccin CoronaVac.

Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări, inclusiv și în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în două doze, la un interval de 28 de zile. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

Până la ora actuală, CAPCS a lansat două proceduri de achiziție: negociere fără publicare prealabilă a anunțului de participare și licitație deschisă, în cadrul cărora nu a fost depusă nicio ofertă. Invitații au fost transmise producătorilor de vaccin împotriva COVID-19: Pfizer Inc, Moderna Inc, Johnson & Johnson Inc, AstraZeneca PLC, Sinopharm Group Co. Ltd, Russian Direct Investment Fund, Serum Institute of India, AstraZeneca/SK Bioscience Co. Ltd, Sinovac Biotech Ltd. și CanSino Biologics Inc.

Menționăm, CAPCS continuă negocierile directe, exclusiv cu producătorii de vaccin împotriva COVID-19, pentru asigurarea țării cu doze de vaccin în contextul implementării Planului național de imunizare împotriva COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente