(foto) Unul din şapte exemplare Saleen S7 LM se va vinde mâine la licitaţie. Vezi cum arată în detalii

Când Steve Saleen a decis să se angajeze într-un proiect diferit de modificare și upgradare a Ford Mustang-urilor, care i-au făcut numele, nimeni nu s-ar fi așteptat ca proiectul să fie atât de bun. În deja îndepărtatul an 2000, compania Saleen Autosport a dezvăluit modelul S7, un supercar superb proiectat și construit în Statele Unite.

Cu un corp elegant din fibră de carbon, alimentat de un small block V8 de 7.0 litri, care produce 550 de cai aspirați natural, a fost bine primit în lumea automobilelor. Ulterior în 2005, Saleen a decis să ofere o versiune de performanţă prin adăugarea a două turbocompresoare la acelaşi motor şi astfel a apărut modelul S7 Twin Turbo cu 750 CP.

Cu această creștere a puterii, s-a estimat că poate face 0-97 km/h în doar 2.7 secunde şi atinge 400 de km/h. Şi asta a fost o realizare destul de mare pentru companie, având în vedere că a fost prima lor încercare de a construi un supercar.

A fost proiectată de o echipă de ingineri talentați care au folosit o tehnologie excelentă și know-how pentru a produce. Are o greutate de sub 1.340 de kg datorită unui cadru spațial ușor din oțel, completat cu elemente de siguranță, cum ar fi zonele de deformare din aluminiu sub forma unui fagure de miere, precum și o cușcă de protecție integrată ce înconjoară cabina.

Multe alte materiale compozite au fost, de asemenea, utilizate pentru a-i menține greutatea scăzută, inclusiv caroseria din fibră de carbon, precum și structuri compozite sub forma unui fagure de miere pentru diferite panouri pe cadru. Corpul a fost extrem de eficient aerodinamic, obținându-se un coeficient de rezistență scăzut, producând în același timp cantități mari de forță de apăsare.

Toate acestea au fost făcute pentru o bază excelentă care să arate ce ar putea realiza un S7 şi pe circuite, exact ceea ce Saleen a şi făcut. Modelul S7R a fost implicat în mai multe serii sportive şi a obținut rezultate pozitive de-a lungul anilor. Exemplare au concurat într-o multitudine de evenimente sportive, printre care: 12 Hours of Sebring, Grand American Road Racing Championship, ELMS, ALMS, British GP și Spanish GP. Dar dintre cele mai notabile curse la care a participat a fost cea de 24 de ore de la Le Mans. După ce a concurat cu succes acolo de mai multe ori de-a lungul anilor, punctul culminant a fost victoria în clasa sa în anul 2010.

Cu acest succes, era inevitabil ca un model special, în ediție limitată, să fie construit pentru a comemora marile realizări ale carierei sale de curse. În 2017, Saleen a anunțat că va relansa un număr infim de exemplare S7 și va revitaliza un nou model limitat și îmbunătățit. Acesta a devenit cunoscut sub denumirea S7-LM (Le Mans Edition).

Saleen a declarat că va construi doar șapte exemplare şi, ca și în cazul omonimului său, cifra din denumire face referire la volumul în litri a motorului care îl va pune în mişcare. Restructuratul S7-LM a primit unele actualizări serioase de la producător, inclusiv o creștere foarte generoasă a numărului de CP, o aerodinamică reproiectat, noi jante forjate cu prinderi centrale, precum și un interior revizuit, printre altele.

Acest exemplar produs în original în anul 2007 a fost transformat şi repus în funcţiune în 2018. Este marcat cu numărul de ordine LM-003, are un singur proprietar şi nici 500 de km parcurşi. Starea îi este una excelentă, fiind finisat la exterior cu o frumoasă vopsea argintie cu accente negre, una care se potrivește destul de bine acestui corp elegant din fibră de carbon. Interiorul este tapiţat cu piele neagră şi Alcantara, cu dungi galbene de contrast pe scaune, dar şi la ora 12 pe volan.

Mai dispune de noi scaune Sparco cu centuri de siguranţă în patru puncte, un nou volan Sparco acoperit cu Alcantara, în timp ce restul interiorului a primit un trim special LM. Printre altele are sistem de climatizare, cameră retrovizoare cu afișaj, volan reglabil pe înălţime şi adâncime, geamuri acţionate electric şi lacăte electrice, sistem de acces fără cheie, GPS, Bluetooth, sistem audio stereo cu radio AM/FM, etc.

Motorul acestui deja hipercar spectaculos este cel care a primit una dintre cele mai mari schimbări ale întregului vehicul. Unitatea V8 din aluminiu s-a ales cu un sistem turbo reproiectat cu turbocompresoare cu rulmenți cu bile, precum și un sistem de inducție revizuit. Potrivit fișei tehnice, această combinație de agregate funcționează împreună pentru a produce 1.000 de CP cu benzină cu cifră octanică 91, dar dacă este utilizat un combustibil de curse atunci potenţialul poate creşte până la 1.300 CP!

Acest nivel de putere produce niște viteze foarte mari (nu are un limitator de viteză, oficial s-a declarat că peste 480 km/h), astfel încât Saleen a echipat mașina cu un sistem de frânare de curse foarte ușor, cu etriere galbene şi cu câte şase pistoane în ele. Noile jante forjate cu cinci spițe acoperă aceste frâne și sunt prinse cu un singur prezon central, acestea fiind foarte asemănătoare cu cele folosite de S7R la LeMans.

Aerodinamica-i proiectată în tunel eolian a primit, de asemenea, unele actualizări, cele mai vizibile fiind sub forma unui spoiler spate dual cu lățime completă din fibră de carbon, reglabil în mai multe poziţii.

https://www.youtube.com/watch?v=Qbt6Li2ZE8I

Având pe piață cele mai rare specificații pentru un S7, este o oportunitate excelentă de a dobândi un astfel de exemplar de viitor clasic. Prin casa Bonhams se va încercarea mâine, 10 aprilie 2021, vânzarea lui cu un preţ care variază între 1.0 şi 1.3 milioane de dolari!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/