fbpx

S-a stins din viață Mircea Bernic, profesor universitar și prorector pentru cercetare și doctorat al UTM

S-a stins din viață profesorul universitar, doctorul habilitat în științe tehnice, inventatorul, cercetătorului ştiinţific și prorectorul pentru cercetare și doctorat al Universității Tehnice a Moldovei (UTM), Mircea Bernic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut pe site-ul instituției de învățământ.

Mircea Bernic activat la UTM din 1991, inițial în calitate de asistent universitar la catedra Mașini şi Aparate în Industria Alimentară, apoi la catedra Utilaje Tehnologice în Industria Alimentară.

În 1994 devine lector superior, iar în 2000 – conferențiar la catedra Utilaj Tehnologic Industrial. În 2005 preia conducerea Departamentului Procese, Maşini şi Aparate Industriale, iar în 2015, în aceeași funcție, obține titlul de profesor universitar. Din 2017, în calitate de prorector, a ținut pulsul pe una din cele mai importante verigi universitare – activitatea de cercetare şi doctorat.

„Blând și modest din fire, a mers la spital cu încredere și speranță, dar boala l-a răpit și pe el… Adio, Om minunat! În numele colegilor și tuturor celor care v-au iubit, transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor. Drum lin spre eternitate. Vă mulţumim pentru tot. Dumnezeu să vă aibă în pază”, se arată în mesajul publicat de UTM.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button