/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

R. Moldova - locul 18 în Europa după cazurile noi de COVID - 19. Crește numărul gravidelor și copiilor bolnavi

missing
09 aprilie 2021, ora 19:38

Republica Moldova ocupă locul 18 în Europa, după cazurile noi de COVID – 19 și pe locul 16 cât privește rata mortalității din cauza complicațiilor noului coronavirus. Datele au fost prezentate de premierul interimar al țării, Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență. 

Ciocoi a mai menționat că din păcate, în ultimele săptămâni crește alarmant numărul copiilor bolnavi de COVID – 19.

„Este o situație în ceea ce privește afectarea copiilor de COVID – 19. La ziua de azi avem o cifră de 12.500 de cazuri de copii bolnavi, lucru care anterior, până a importa tulpina britanică, nu se întâmpla. 53 % sunt copii care au între 11 și 17 ani”, a menționat șeful interimar al Guvernului.

Potrivit lui Aureliu Ciocoi, este în creștere și numărul gravidelor infectate cu noul coronavirus.

„Avem 973 de femeie bolnave, care așteaptă să își aducă copilașii pe lume”, a spus premierul interimar.

De la începutul pandemiei, aproape 241 de mii de moldoveni s-au îmbolnăvit de COVID – 19, iar 5328 au murit.

În R. Moldova, campania de vaccinare anti COVID a început în data de 2 martie. De atunci, au fost imunizate cu prima doză doar 61.091 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram