‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 10 mai, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii anunță noi proteste, dacă nu vor înceta presiunile asupra lor

Fermierii anunță noi proteste, dacă nu vor înceta presiunile asupra lor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii anunță noi proteste în cazul în care MAI-ul nu va înceta presiunile asupra lor.

Într-o declarație fermierii menționează că, poliția îndeplinește comenzile funcționarilor, care speră că vor liniști agricultorii intimidându-i cu astfel de dosare.

Totodată, Federația Națională a Fermierilor din Moldova comunică că, situația din sectorul agricol rămîne a fi gravă, urmare a prejudiciilor produse de seceta aprigă din anul trecut.

„Fermierii cu mare greu reușesc să efectueze lucrările agricole de primăvară, care sunt în plină desfășurare. O bună parte dintre ei nu pot demara lucrările agricole din cauza lipsei mijloacelor de producție și financiare. În contextual celor expuse, Federația Națională a Fermierilor declară: în cazul în care autoritățile statului, în special Ministerul de Interne, nu va încetă să facă presiuni și urmăriri pe participanții la protestele din 2020, își rezervă dreptul în perioada următoare, necătînd la situația de urgență anunțată în țară, să cheme toți fermierii la acțiuni ample de protest în toiul campaniei agricole de primăvară”, se arată în declarație.

De menționat că, protestele agricultorilor au început după o vară secetoasă, în care oamenii au suferit pierderi mari, unele culturi fiind compromise în proporție de 100%.

În decembrie 2020, fermierii și-au adus tehnica agricolă în Piața Marii Adunări Naționale, iar la 16 decembrie au mers în fața Parlamentului. Mai mulți agricultori au urcat cu tractoarele pe scările din fața legislativului, iar poliția a recurs la gaze lacrimogene.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›