image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Tatăl lui Valeriu Boboc: Ne pare rău că după 7 aprilie au venit la putere toți cei care au fost pe timpul lui Voronin

După 12 ani de la evenimentele din 7 aprilie, victimele torturii susțin că în Republica Moldova nu s-au produs mari schimbări, iar la putere au revenit aceiași politicieni care au condus statul și în 2009.

Victor Boboc, tatăl regretatului Valeriu Boboc, care a decedat în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că după 12 ani, la putere au revenit aceleași figuri politice.

După 7 aprilie, RM s-a schimbat spre bine și spre rău, spre bine în sensul că totuși mentalitatea lumii s-a schimbat, noi mergem mai mult spre Europa, unde este direcția noastră. Și aceste lucruri se întâmplă datorită evenimentele din 7 aprilie, aceste lucruri se datorează băieților torturați, maltratați și celor 5, 6 persoane omorâte.

Ne pare foarte rău că după 7 aprilie și după moartea copilului nostru, au venit la putere toți cei care au fost atunci la guvernare cu Voronin, aceeași Greceanâi, Dodon. Cei care au luat puterea după 7 aprilie nu au putut-o gestiona în așa fel ca lumea să trăiască mai bine. Mă dezamăgește acest lucru, că au luptat băieții, au decedat, au rămas cu sechele, dar schimbări nu vedem”, a declarat Victor Boboc.

O altă victimă, Iurie Crăciuneac a menționat că în fiecare an când ajunge în luna aprilie trăiește din nou acel șoc și că dezamăgirile sunt tot mai mari decât au fost așteptările după acele tragice evenimente din 2009.

După 7 aprilie după ce am fost amnestiați, eliberați, din păcate percepția societății era una mai degrabă înclinată în spre a compătimi clădirile distruse decât pe noi cei care am trecut prin calvarul acela al torturii și intimidări. A fost o perioadă destul de complicată din refuzul instituțiilor de a ne interna, spre exemplu spitalul de la Cahul și am fost nevoiți să apelăm la tratamente netradiționale. Eu spre exemplu cu picioarele mele făceam niște tratamente cu lipitori, cu compres ș.a. Din păcate în fiecare an când ajung în această perioadă din aprilie am o tulburare sufletească, această este o reacție a organismului, un șoc emoțional.

Important este că așteptările generate au fost prea mari, noi ne-am gândit că dacă deturnăm acea guvernare autoritară, comunistă peste noapte vom trăi mai bine, va înflori Moldova și acestea au fost așteptări prea mari și acum dezamăgirile sunt și mai mari”, a punctat Iurie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: