Ultima oră! CSE și-a anulat propria decizie privind interzicerea aflării în parcuri

Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) a municipiului Chișinău, prin care s-a interzis aflarea persoanelor în spațiile publice a fost anulată. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Aureliu Ciocoi în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Am luat un șir de decizii care să vină în susținerea cetățenilor. Totodată vin cu scuzele de rigoare pentru anumite decizii aprobate în prima ședință a CSE, care au provocat anumite nedumeriri, anumite neclarități, lucru care astăzi, în cadrul ședinței a fost corectat. S-a anulat punctul care interzicea aflarea persoanelor în spațiile publice, parcuri, alei, păduri etc. Astfel se permite aflarea cetățenilor în spațiile publice în grup de până la 3 persoane, cu excepția membrilor unei familii”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Totodată, prim-ministrul interimar a declarat că, cetățenii moldoveni, dar și a altor state care nu dețin testul negativ la Covid-19 vor fi lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova, cu condiția că vor completa o fișă epidemiologică pe cont propriu și vor sta în carantină pentru 14 zile. Dacă la a 10-a zi testul va fi negativ, vor putea întrerupe perioada de carantină.

De asemenea, s-a permis reluarea antrenamentelor pentru pregătirea participărilor la turneele internaționale a sportivilor, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și control a infecției Covid-19.

„La inițiativa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, va fi extinsă lista medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și moderate de Covid-19, pentru cei care se tratează la domiciliu”, a mai declarat prim-ministrul interimar.


Pub