Guvernatoarea Găgăuziei, într-o vizită de lucru la Moscova: Ce a discutat cu Evghenii Primakov

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit la Moscova cu Evgheni Primakov, Șeful Agenției Federale Ruse Rossotrudnichestvo. Discuția s-a axat pe programele de susținere a infrastructurilor sociale din Autonomie, care se confruntă cu provocări serioase din cauza crizelor epidemice și economice.

Foto:

Bașcana și-a exprimat recunoștința pentru lotul de echipamente medicale moderne oferite de către Consiliul Public al Agenției Rossotrudnichestvo, care a fost livrat spitalelor raionale din Găgăuzia. Echipamentele ajută medicii la examinarea pacienților și reabilitarea post-infecțioasă a pacienților cu Covid-19, se arată într-un comunicat al administrației autonomiei.

Irina Vlah a propus implementarea în comun a unui șir de proiecte de infrastructură și sociale, unul dintre care este dotarea instituțiilor de învățământ cu echipamente informatice și multimedia pentru realizarea orelor în regim online.

„Găgăuzia, la fel ca și Republica Moldova, necesită sprijin sistemic pentru dezvoltarea rapidă a infrastructurilor social-economice, nu doar pentru a depăși epidemia și criza economică, dar și pentru a stopa fenomenul plecării oamenilor și scăderea natalității. Resursele noastre interne nu sunt suficiente pentru a face progrese rapide în aceste domenii. Federația Rusă este un partener important pentru Republica Moldova și pentru Găgăuzia în particular. Suntem recunoscători pentru ajutorul care a fost deja oferit, care în practică a salvat viețile oamenilor, iar acum suntem concentrați la proiecte pe care le-am putea implementa împreună în viitor", a menționat Irina Vlah, în cadrul discuției.

În luna martie a avut loc ceremonia de donare a unui lot de echipamente medicale pentru spitalele din Găgăuzia, procurate cu suportul Consiliului obștesc de pe lângă Agenția Rossotrudnichestvo. Lotul de echipamente e compus din 5 analizatoatre biochimice cu sistem închis și 5 analizatoare hematologice 3-diff.


Pub