Persoanele care se tratează de Covid-19 la domiciliu vor primi medicamente gratuite

Lista medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și moderate de Covid-19, pentru cei care se tratează la domiciliu, va fi extinsă la inițiativa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

Foto: unimedia.info

O decizie importantă aprobată astăzi de CSE prevede extinderea Listei medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și moderate de Covid-19 în condiții de ambulatoriu. Adică, pacienții care se tratează la domiciliu vor primi medicamente compensate în proporție de 100%, anterior fiind până la 70%.

De medicamente compensate vor beneficia toate persoanele, inclusiv cei care nu dețin polița de asigurare medicală obligatorie. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va elabora mecanismul de livrare la domiciliu a medicamentelor compensate prin intermediul asistenților medicali și sociali. 

Totodată, autoritățile publice locale de nivelul I și II vor întreprinde măsuri de susținere socială a persoanelor în dificultate, celor  cu dizabilități și vârstnicilor, prin implicarea asistenților sociali comunitari, a lucrătorilor sociali și a voluntarilor din rândul populației.


Pub