Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

08 Apr. 2021 / 13:58

Pe rafturile magazinelor din ţară vor fi expuse mai multe produse autohtone (VIDEO)

Mai multe produse autohtone pe rafturile magazinelor din ţară. Autorităţile au decis plasarea, în proporţie de 51%, a produselor moldoveneşti în reţelele comerciale din Republica Moldova. Potrivit Ministerului Agriculturii, în acest mod producătorii autohtoni vor obţine mai multă stabilitate, dar şi va creşte consumul local. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii „Miezul Zilei” de la postul public de televiziune, Moldova 1.


Potrivit şefului Departamentul politici de producţie din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM), Vasile Şarban, lista completată şi actualizată conţine circa 338 de produse care ar urma să fie comercializate în magazinele din ţară. Printre acestea sunt fructe şi legume proaspete şi conservate, produse lactate, ouă, miere, băcănie, carne proaspătă şi procesată, produse de brutărie, produse de cofetărie, ulei, băuturi nealcoolice şi alcoolice, produse congelate, sosuri. Potrivit specialistului, lista ar urma să fie actualizată anual.

„Au fost incluse toate produsele care pot fi fabricate în Republica Moldova. Lista a fost transmisă Consiliului economic de pe lângă prim-ministru şi urmează să fie coordonată cu reprezentanţii reţelelor comerciale”, a declarat Vasile Şarban.

În context, specialistul a făcut un apel către consumători să susţină producătorii locali. Potrivit lui Şarban, produsele care vor ajunge în reţelele comerciale din ţară vor fi verificate strict şi monitorizate.

„Standardul de producere este de calitate, monitorizat în permanenţă de organizaţiile de control, inclusiv de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor”, a mai menţionat Vasile Şarban în carul emisiunii „Miezul Zilei”.

 

Comentarii