04:02:53 29.03.2024
Stiri

Ex-judecătorul ucrainean Ceaus a DISPĂRUT fără urmă. Autorităţile ucrainene susţin că nu au nicio legătură cu răpirea controversatului judecător, dar sunt gata să se implice în căutarea acestuia

Actualitate 08.04.2021 08:00 Vizualizări1978 Autor: Ziarul National
Ex-judecătorul ucrainean Ceaus a DISPĂRUT fără urmă. Autorităţile ucrainene susţin că nu au nicio legătură cu răpirea controversatului judecător, dar sunt gata să se implice în căutarea acestuia


Instituţiile de forţă din Ucraina nu ar fi implicate în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, iar pentru a stabili toate circumstanțele acestui caz, inclusiv locul unde se află la moment fostul judecător ar putea fi creat un grup de lucru comun moldo-ucrainean. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe de la Kiev, Dmytro Kuleba, în cadrul unei discuţii telefonice cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Dmytro Kuleba a informat interlocutorul moldovean că oamenii legii din Ucraina așteptau, după finalizarea pozitivă a recursului privind refuzul acordării azilului în R. Moldova, ca fostul judecător să fie extrădat autorităților de la Kiev, în conformitate cu prevederile convențiilor europene și a tratatelor bilaterale privind extrădarea infractorilor și asistenței reciproce în dosare penale.

La rândul său, Aureliu Ciocoi a subliniat că, imediat după obținerea informației despre răpire, au intervenit toate instituțiile specializate ale statului, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală de către procurorii din Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale.

Ambii oficiali au notat că bunele relații de vecinătate între R. Moldova și Ucraina „nu vor fi afectate” urmare a acestui caz, iar instituțiile specializate vor coopera strâns pentru clarificarea circumstanțelor dispariției cetățeanului ucrainean.

De asemenea, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind situația din estul Ucrainei, fiind reiterată poziția R. Moldova de susținere fermă a suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei în strictă conformitate cu frontierele internațional recunoscute.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md